Midsommarkrans

Screendumpad bild från Damernas Värld pga Edgar har ”snott” min telefon och jag kan inte lägga upp egna bilder.

Ja, det är många som konstaterar att det blir annorlunda i år. Fast just för oss blir inte midsommar så annorlunda. Vi firar högtider…..lite mindre slaviskt än andra tror jag. Det beror nog på att orken tog så slut där för 5 år sedan.

Jag läste i Perfect guide idag. Om att imponera på sin terapeut…och märkligt nog kändes det som att jag läst EXAKT det någon annanstans för inte allt för länge sedan. Kan det vara så? Att man försöker visa upp hur fantastisk man är där….? Kanske när det gäller den själsliga kosmetiken, jag menar psykologbesök som mest handlar om att man har lite skav. Inte de som leder en person fram mot ett drägligt liv. Tänk vad med psykologer det måste finnas i världen som gör helt meningslösa saker, jobbar med folk som inte behöver det så värst…och ändå inte kommer bekräfta sin ”klient” för så gör man bara inte.

Jag blev godkänd på tentamen. Så, nu kan jag lägga 30hp till på meritlistan. Kanske mina jobbigaste poäng…..Näe, inget slår läkarlinjen. Satan vad svårt det var faktiskt. Särskilt termin ett, den när vi skulle lära oss alla kända kemiska steg och processer i kroppen. Glykolysen, glukoneogenesen, elektrontransportkedjan, och citronsyracykeln bland mycket mycket annat. Men det är svårare att lära nytt när man är äldre. Det är inget jag rekommenderar. Fast jag ska lära mig nytt hela livet, för då blir man inte dement tydligen. Så portugisiska har jag tittat lite på…man ska utanför sin komfortzon och sina vanor. Det är tricket. Fast portugisiska är egentligen inom min komfortzon. Jag kan ju lite franska, en gnutta spanska och har läst italienska….men uttalet i portugisiskan är annorlunda. Det behärskar jag inte. Diftongerna.

Nä, nu spårade det ur. Traditioner. Vi skiter liksom i dem, och jag skäms lite för det är ju lite en förälders uppgift att föra dem vidare. Men vi har ingen given plats att fira på och jag gillar inte sill eller snaps så värst. Att hoppa säck däremot och dansa runt, jag höll på att säga granen, det gillar jag.

Det som kommer skilja denna midsommarafton från andra mest verkar ändå vara VÄDRET! Jag tittar på väderbilden i SvD och det är ju som att se en karta över Frankrike! Det blir FINT VÄDER!!!!! Så osvenskt! Det ska ju regna åtminstone halva midsommaren…jag blir helt förvirrad.

Jag hade äldsta dottern med sambo här i två hela dager, så roligt. Tänk va, nästa steg i min karriär bli förhoppningsvis att kalla mig mormor. Jag längtar lite skrämt på det. Jag är ju i princip småbarnsmamma….jag hade tänkt mig några år utan att passa barn…men på det här viset fogas livet kanske ihop av småbarn. Jag ska se till att skärpa mig vad gäller traditionerna med tiden. Och dans kring granen är kanske det allra bästa man kan göra?

Idag som sagt inget firande men jag har utlovat chokladpannkakor med lönnsirap och frågade just maken om han ville ha sill och färskpotatis….han sa nej. Så inte ens det gör vi här. Det ska byggas en trappa, jag ska livrädda tomaterna (plantera i större krukor) och göra mandelglass tills när dotter med sambo kommer tillbaka på måndag med bilen. Då ska de också få sin del av den rosa flädersaften som vi gjorde i onsdags!

Glad midsommar ändå, jag slappnar av. Nu har jag sex veckor av…..trädgårds- och hemarbete framför mig. Ett år utan Medelhavet…..kanske inte är det värsta ändå?

Anna

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen