1700-talsgardin

Halva priset på Dunex

God morgon i sommarhettan. Den, hettan, är liksom lite anledningen till dagens inlägg. Vårt hus har stora fönster, det gör att det kan bli väldigt varmt vid mycket sol. Och då jag tyckte AC kopplat till värmepumpen var önödigt (det tyckte då inte maken…) känner jag mig lite skyldig till att vi ny svettas nätterna igenom. MEN, då ser jag ett ypperligt tillfälle att sy en sedan länge efterlängtad GARDIN! Jag har alltid gillat den enkla konstruktionen från 1700-talet och när vi gifte oss på Görwälns slott såg jag dem överallt. Då i färgstarkt fodrat linne med olika färg på fram och bakstycke. Så nu har jag beställt bomullslina och läderremmar från Gysinge, glasringar från Dunex och maken skulle ändå till Bauhaus för att köpa trallskruv så han får ta med rund- och fyrkantsstav hem. 12 meter line blev det för fönstret är 2,1 m högt och 176 cm brett. Handsmidd spik hade jag redan, tack vare arvet från farmor, farfar och farbror L. Nu ska jag bara tänka igenom tygval. Enfärgat eller mönstrat…..ska jag slå mig på de där fåglarna ändå nu när tapeten verkar utebli……eller…….?

Barnen invigde poolen för i år, det var 19 grader ganska snart däri. 28 i luften! Visste ni att barn oftast drunknar i grunda dammar? Och att en stor överrepresentation av barn från Mellanöstern dör i vatten pga bristande simkunnighet hos föräldrarna ihop med dåligt säkerhetstänk. Ffa förskolebarn dör pga bristande uppsikt, mestadels pojkar. 200-300m från hemmet är vanligast. Man ska mao inte släppa sin unge ur sikte när de är så små. När mina barn var små vid vatten var jag ständigt orolig och på benen. Jag stod med ryggen mot det djupa och barnen mellan mig och strandkanten. Vi var oftast tre på stranden. Jag, mamma och maken. Det är inte många sekunder som behövs för att ett barn ska drunkna. Bump i huvudet och de ramlar fram- eller baklänges i en grund pöl liksom sedan är katastrofen ett faktum. Men tack och lov händer det oerhört sällan. Källa: MSB.
Gårdagens verk. maken bygger, jag hejjar på (och hittar på). Trappkrukan! Med isolering och grus i botten så att mitt blåregn äntligen ska skjuta i höjden. Hoppas jag!
Jag har ju sugit på den här karamellen overkligt länge. Den sitter permanent uppklistrad på väggen så jag inte ska glömma den…..
Men när jag höll upp den mot fönstret insåg jag att det …kanske….behövs ett…..annat tyg……eller….enfärgat. Vitt fodrat med gult?

Sen ringde tjänstetelefonen….det är aldrig bra. Och då var primärjouren sjuk. Den jour jag först ville ha men någon annan ”snodde” åt sig snabbt. Nu är jag ensam några timmar men hade gärna tagit den om jag kunnat för kort varsel och storhelg, det hade blivit klirr i kassan. Men men, nu blir det en ledig dag i stekheta hemmet istället!

Att sitta i skuggan gör man ju ogärna annars men som det är nu gillar jag både det och det faktum att vårt höga läge bjuder på lite vind som svalkar.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen