Arbetsläger- ish

Jag gjorde blåbärsglass. Asenkelt. Men barnen tyckte den smakade för mycket grädde…jag tyckte den smakade för lite blåbär…och maken äter mest för att jag vill….så jag ska nog skruva lite på det receptet. Ingen glass jag någonsin gjort slår ändå min hallonglass. Vi får se hur mandelglassen faller ut i eftermiddag. Gelato va, så spexigt! Men den är snygg.
Den här busken köpte jag på växtrean. Jag brukar inte gilla växter som inte ger frukt eller bär, mat av något slag men är det jättebilligt kan jag förledas. Och det blev ju bra. Den drar till sig insekter. Och är lite snygg.

Hemester, maken och jag har kommit överens om att vi denna sommar ska ”komma ikapp” här hemma. Påbörjade projekt ska avslutas och nya ska startas OCH avslutas. Inga mer lösa trådar och…jag hoppas att det är klart sen. Vi rör oss mot mer arbete under några år och mindre ledigt så, den fritid som kommer ska ägnas åt barnen och inget annat. Vi ska inte hålla på och bygga eller greja utan vara lediga. Igår avslutades trappbygget och poolen står nu fylld och klar. Idag väntar lite småfix på nya och gamla hönshuset….vattning och sen besök av dotter och hennes sambo kanske….de har lånat min bil för att de ska kunna ta sig runt utan att smittas/smitta ned någon med Corona. De rör sig också mellan landstället, lägenheten i stan, hennes pappas landställe och hit.

Flädersaft. Den blir rosa som sagt av att det är blodfläder. Tack Svenska kyrkan får man väl säga för vi plockade blommorna på parkeringen. Vi kommer nog göra det till mina egna fem buskar blivit lite större….

Tydligen skulle vi kunna resa iväg i år men jag känner inte för det. Med detta väder är det knappast nödvändigt heller faktiskt. Miljöombyte i all ära och jag älskar att vara i Le Lac, Marseillan eller Spanien men mest gillar jag att vara hemma.

Vi behöver ett solskydd här. Parasollet har varit med om en olycka och blivit för lågt. Segel kom på tal…och då gick grannen och hämtade sitt gamla storsegel. Nu har vi fått det att tänka lite på…..

Jag blir lite tveksam också till att resa genom t.ex Tyskland och Danmark när svenskar inte är välkomna. Det känns inte bra. Tänk om man blir sjuk eller något händer med bilen. Vad händer då? Flyga är inte ett alternativ för oss.

Den här rosen köpte jag också på rean. Polkarandig nästan. Jag ska rensa kring den idag. Det har växt in väldigt mycket ogräs där. Jag har en plan på att minska antalet rabettar eller vad man ska kalla det, växtöar..för att få mer struktur och göra trädgården snyggare och mer lättskött. Jag tror jag ska flytta alla rosor till ett ställe, lökar till ett annat och se om det blir bra. Nu är det lite huller om buller. Delvis pga rådjur och höns som sprätter och sabbar det jag gör….

Tredje lediga dagen alltså och det känns väldigt bra. Jag bockar av lite måsten, saker som blivit liggande och det sorteras och görs fint. Det är nästan som att vi förbereder oss inför hösten när jag tänker på saken. Lite trist kanske mitt i allt det sköna…..men man måste vara förberedd för det som ska komma, kylan. Men först ska jag se alla mina blommor komma loss, frukter mogna och allt annat jag frösått, bytt till mig och fått.

Mandelglass in the making. Det var en trestegsraket detta. Och kanske kanske kardemumman inte alls ska vara med. Jag är som ett barn när det gäller glass. Det ska vara RENA smaker, inte blanda!
Kvällssolen mot mitt kök. Det ljuset alltså, kanske det vackraste som finns.
Nu på morgonen började jag rensa lite försiktigt, lade saker i högar, flyttade bort jobbsaker till mitt arbetsrum och så. Glassen fick en halvtimme i glassmaskinen och jag drömmer vidare om en maskin som inte kräver ett isblock…jag ger gärna min gamla vidare till något av barnen. Men jag känner mig redo för en verkligt lyxig glassmaskin som den från la Grange jag såg förra året i Frankrike. En som fryser på studs…..Här mandelglass till svärsonens ära.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen