Oh la la

Saker händer när man tovar….

Jag impulsköpte ju ull igår. Och började genast rensa ullen för att göra en zebramatta.

Det är många år sedan jag tovade sist och jag har glömt lite ”tricks” jag använde mig av då. De kom emellertid tillbaka till mig fast först EFTER att jag kommit igång. Det gör inget tänker jag för jag har redan beställt mer ull av kvinnan med fåren och nu har jag en PLAN för detta. Och, helt värdelös blev den inte. Jag klippte till den lite och nästa gång ska jag göra som tidigare. Spraya på såpblandning, kasta den direkt i tumlaren och lägga på dubbelt så mycket ull. Kanske ska jag rita upp ett mönster också på tyget jag använder för att tova? Ja, det är nog en bra idé.

Jag kom på att jag nog hade en sjal från förr hemma. Herregud vad jag höll på med de där flortunna tygerna förr. Jag sålde dem på DesignTorget bland annat. Och i Japan…..tänk va, jag bara körde liksom!
De är rätt fina tycker jag nu. Fast jag var rätt trött på siden och merinoull där ett tag. Jag önskar jag hade en vit kvar för de var så fina med sitt rutmönster. kanske jag tar upp det där igen och börjar tova. Vi får se.
Lite tillklippt.

Jaha, då ska man ut i värmen snart igen. Maken ska lämna ett kort i stan för att få sin jägarlicens(?) heter det så? Och jag följer med för jag behöver köpa lite tyg. Och sen hem igen för att vara med barnen. Dotter nr 3 ansluter idag med en vän och jag ska laga middag som passar ALLA, det är ingen lek kan jag säga. Vegetarianer är de de tre stora och de två minsta är väldigt petiga, maken vill helst ha kött och jag tappar aptiten bara jag tänker på mat och allt krångel det innebär….smoothies fur alle tänker jag lite i den här hetta. Eller gazpacho……med Valium som i Kvinnor på gränsen till nervsammanbrott….?

Ha en vilsam dag!

A

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen