Sommarlov

Äldst och yngst.

Nu har vi eld i baken här. I och med att de äldre barnen har bott här och att det varit osedvanligt varmt har vi uppmärksammats på hur mycket buller det är här där vi bor. Jag ska inte trötta er med detaljer men det är farligt med buller, specielt för barn. Och kanske det delvis kan förklara min huvudvärk? Jag var ju på en MR-hjärna igår som del i utredningen kring mina frekventa och gräsliga huvudvärksattacker. Det föranledde att jag slank in på Åhléns…och gick på rean…..jag kom ut 1900kr fattigare men med två plagg till mig och tre par trosor samt fyra kallingar till Frank som han älskade! Så inte så illa ändå. Jag har ju som bekant mina kläder väldigt länge och jag skulle tro att några av döttrarna kommer vilja låna åtminstone den turkosa klänningen!

Ger upp?
Fotbollsmorsa igen.
Toppenbra kläder och skor…
Ilsknat till….

K, ser ni på kartan? Där får man bygga hus som inhyser KONTOR, HANDEL och HANTVERK. Inte discokafé och pizzeria som osar, luktar avlopp, krossar glas i återvinningen kring midnatt och har total insyn över vår tomt…vi får se vad som händer nu men jag skrev ett brev till alla ordinarie i Miljönämnden här ute och påpekade det felaktiga i deras beslut eller underlåtenhet att kolla vad de gör. De tjänar ganska grova pengar på att sitta på sina poster. Det minsta man kan begära är att de håller sig till reglerna non????? Vårt hus ligger ungefär där det står e2 i den övre rektangeln.

Sommarrea. Soaked in luxery för halva priset. Går ju inte att motstå den färgen! 550kr!!!!
Jag är världssämst på att fota, borde gå en kurs!
Maken är inte heller någon mästerfotograf…men man ser ju nya älsklingskjolen från House of Dagmar. Den kommer jag kunna ha i många år pga att den är så klassisk och tidlös.den hade kostat över 1800kr men nu 60% rea så 789kr. Dyrt men inte helt over the top kan jag tycka när det är rea. Och skynda dit för det finns fler kvar. Åhléns vid Odenplan är det som gäller! Vid mina fötter ser ni provmattan jag tovade. Nu väntar jag på leverans av tre påsar ull för att kunna göra en matta i ”rätt” storlek. Tänk vad länge sedan det var jag tovade saker, det är ju riktigt roligt ju!
Stackars Eva på Form från Skå. Nu har jag blivit helt citronbiten och fått lite ”beställningar” på citroner och då drar produktionen igång igen…..nu i min egen lera med mycket chamotte som blir så där härligt rostbrun när den bränns. Jag ska göra minst två askar till och en citronpress…..
Maken isolerade balkongen väldigt snabbt. Nu återstår att måla bräderna och sätta upp dem. Då kom regnet…..men det blev mycket lugnare här, speciellt om man sitter ned så man får skyddet från bullret på vägen utanför. Synd bara att man inte kommer se vattnet lika bra…det var liksom det vi betalade extra för…..
Mycket isolering blev det. Och brädor…och färg. 5000kr för lite tystare utemiljö. Det ska vi se till att någon annan betalar. Ihop med ljudmätningen vi gjorde förra året…..det kostade 20000kr. Och jag vet, man verkar galen men vi har blivit lovade ett bullerskydd vid vägen av kommunen och den som sålde vår tomt till oss, och det tänker jag kämpa för att vi får. Grannarna ni ser i bakgrunden funderar nu på att göra samma som vi. De är om möjligt ännu mer utsatta….
Så ser det ut nu men snart ska det vara inklätt med träpanel och helt svart!

Nu ska jag ut, maken målar och vi håller tummarna för att regnet dröjer. Jag ska också få ett samtal från Länstyrelsen där vår klagan på bullret ligger begravt sedan oktober 2017. ja, ni läste rätt OKTOBER 2017!!! Herregud! Finns det inga kvalitetssäkringsåtgärder där…skyndsamt ska de arbeta. Annars får man väl anställa mer folk? ELLER så skulle kommunerna kunna sköta sina välavlönade arbeten så man slapp anmäla dem och klaga till Länsstyrelserna….Vi har iallafall skickat allt vi har till en miljörättsadvokat. Det känns bra att ha satt bollen i rullning iallafall. Nu håller vi tummarna för det med.

Tjing!

A

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen