Snabba vändningar

Alpackaull för 40kr/rulle!!!! Jag köpte ett fint mönster till all denna ull som egentligen skulle kosta 65kr/50g så det blir inte en gratiströja men nästan!

Vi har varit och tittat på en GÅRD! Om ni vill se mer av den kan ni gå in på Gynnings ”story” på instagram och kolla på ladan, den enda byggnaden vi inte tänkte göra något alls egentligen i första taget, men den ger en bild av rymden och hur mycket jobb det skulle vara att förvandla denna lantegendom till ett boende som vi skulle klara av.

Hur som helst, vi är många här hemma nu, vi är trötta på en del saker här och dottern med man vill planera framåt. Så vi åkte. Herregud vad mycket att göra, mycket potential men vi tänker att OM vi skulle gå på den här linjen måste vi ha en treårsplan, renovera minst tre av husen på fastigheten, få med alla på spåret och verkligen rycka upp barnen med rötterna igen. MEN det skulle innebära att familjen samlas, att vi får omåttligt med space, kan odla, ha djur (fler än nu) och ha en egen badstrand, om än med jävligt mycket bäver som jag påpekade för mäklaren tvärs över viken. Jag skrattar fortfarande åt det.

När vi såg att Gynning var där och eld och lågor lade vi lite ner ambitionen, jag antar att om hon sätter sig i sinnet att bygga där i ladan då kan vi nog tacka för oss. Men så kom svärsonen nu på morgonen och sa att hon fått nog, tar time out och drar till Ibiza…bara så där. och då tändes hoppet..kanske vi ska bli självförsörjande bönder i en liten generationsby, bygga ekologiska vackra halmhus och fortsatt se solen gå ned över vattnet….vi får se. Jag kände dock en impuls att skriva till henne för jag fick känslan av att hon verkligen inte mår bra, att dalarna och topparna kommer väldigt hastigt på och jag vet verkligen hur slitsamt DET kan vara. speciellt om man är mamma och behöver ha sitt A-game åtminstone varannan vecka. Så om du läser detta C. Ring för fasiken, jag ÄR en trevlig och snäll person som kanske kan vara bra att prata med, det har jag intyg på.

Tänk va att man kan känna sig anmodad att hjälpa folk som verkar må dåligt alltså fast man verkligen inte har något gemensamt med dem och snarast blir lite galen av dem….

Men nu. Jag har ett bokkontrakt att kontemplera och signera och förhandlingar (hårda, som inneburit mycket tankearbete för mig och vändande och vridande där även andra än maken varit inblandade) har resulterat i att jag INTE ska säga upp mig och bli hyrläkare för 30000kr/vecka och skita i hela min ST för att börja skriva på RIKTIGT. Utan vara lite försiktig, inte följa hjärtat utan hjärnan och skriva 2h/dag närmaste tiden i det här huset fullt av barn och anhöriga…..jag kan aktiskt zooma ut ganska bra trots att jag nu sitter i nattlinnet, mitt i köket och det spelas högljutt backgammon två meter bort i soffan och 21-åringen sörplar islatte vid min sida. Jag ska ge mig i kast men monolog för första gången i mitt liv, någon ska dö och JAG dvs mitt alias ska lösa allt OCH resa utomlands. Vad tror ni, kan Anna Voltaire ge deckardrottningarna en match……några verkar tro det. Och, ja, jag har redan börjat skriva en del och det blir bara mer och mer, jag älskar verkligen att skriva.

jo, jag blev väckt av husläkaren också. Han meddelade glatt att min hjärna såg helt normal ut. Ingen blev mer förvånad än….min make!;)

Ha en strålande dag alla, jag skriver jag skriver. Istället för att klistra och klistra.

Om någon råkar ha en tvåmanstub stående som inte används vill jag köpa det. Jag vill verkligen ha ett sådant. Det är smäckrare och jag ogillar för mycket detaljer och för stora schabrak. Detta passar våra ändamål perfekt…men köper vi en lada med tillhörande fastigheter som faktiskt går att bo i kan vi ha en tunna hur stor som helst, vid vattnet…så konstigt egentligen….
Här är stället. Två obeboeliga hus och en 500kvm stor lada utan någon som helst isolering men ett helt tak iallafall. Det kan bli fantastiskt men det innebär stora förändringar för oss här…vi tänker lite mer och läser på om halmhus som verkar vara det bästa i ekoväg.

Anna

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen