Borta bra men hemma fantastiskt

Jag loppade ett fat som Inez ska få när hon flyttar till Lund.

Om jag bara hade alla barnen hemma skulle allt vara helt underbart. En dotter bor nu hos sin pappa då han är på semester och behöver kattungevakt. Men övriga fem bor här och så bonusbarnet i form av svärsonen! Verkligt härligt och det är så här jag vill ha det, alla omkring mig. Och så då och då jävligt långt borta, jag vill ju skriva då och då. men det har jag löst med att smyga upp tidigt på morgonen och sen sätta igång. Idag skrev jag 3000 ord innan någon hann vakna och nu sover några fortfarande, maken målar och Fanny med Sambo har gått för att handla middagsmat. de är bilvägrare om det går. Mycket smidigt!

Maken försöker bullerskydda oss så gott det går…..

Igår snickrade maken klart vårt ljudisolerade räcke räcke på balkongen, ljuden från vägen är verkligen påträngande nu när man är hemma hela tiden. Och vi fick ett lite roligt svar från de som äger fastigheten nedanför om att de nu var trötta på alla klagomål och uppmanade oss att flytta till skogen…jag svarade på ett riktigt roligt sätt. Kanske jag delger er konversationen senare. Vi får se. Offentliga handlingar är det iallafall.

Kurragömmakatt.

Men vi var på balkongen, barnen dansade och sjöng i huset och två började pysla med lera. Väldigt häftigt att betrakta min lilla skara människor som är så himla roliga, smarta och företagsamma. Det saknas bara en pusselbit och det är Alva. drömmen vore att vi ändå köper en gård med mycket mark, vatten och sen bor tätt inpå varandra så vi kan fortsätta dansa, pyssla, spela spel och vara lite mindre tärande på naturen.

Men, det är drömmerier än så länge, Gynning verkar fast besluten enligt Expressen att köpa och bo i ladan så jag skriver vidare på nästa bok och finner att dialog är väldigt roligt. Och att skriva om andra än mig själv. (Fast egentligen är det mig själv och folk omkring mig jag beskriver hela tiden jag plockar bara fram olika sidor hos mig och andra och förstärker dem. Så tror jag alla gör, det måste ju vara så). Jag tänker att det får bli något spännande denna gång, med driv. Och hastar inte på romanen jag nästan är klar med utan låter den marinera lite. Jag tycker alltid att det är så jobbigt att läsa saker som jag redan skrivit, det är mycket roligare att bara skriva på. Redigering vill jag ha en annan person till. Jag är mer som ett vattenfall eller en geiser. Det sprutar hej vilt bara ingen stoppar mig.

Nya citroner.

Så, nu har jag fått det sagt. Snart är alla vakna, dagen börjar och jag har fyra citroner att ta hand om och en socka att sticka klart!

Mot sjöutsikten
Nästan klart!
Jag älskar det där fatet. 40kronor. Och så köpte jag det rektangulära också för 60.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen