Varsel

På allvar?

Jag hörde Johan Styrud idag på väg hem från jobbet. En fd IVA-syrra också. Och så tänkte jag på vad som kanske väntar oss inom psykvården. Ett berg av utmattade kollegor?

Först såg jag denna i personalrummet…och tänkte på surdeg….

Vet ni vad skillnaden i lön är för en hyris jämfört med en landstingsanställd ST-läkare är? jo det kan jag berätta. Som ST-hyrläkare (motsvarande mig) kan man fakturera 45000kronor per vecka. Jag tjänar 51000kr i månaden. Vad kostar man då samhället för en heltid? 180000 kronor MINST för jag antar att bemanningsföretaget tar sin andel också. istället för att de då betalar runt 100000kr för en fast läkare. Om detta sker UTANFÖR storstadsregionerna kan jag fatta, där kan det vara svårt att rekrytera. men i Stockholm, på KS…allvarligt?

Jag lyfte på bladet och såg att det var …Mars!

Vill ni ha mer ut av era pengar (alltså sjukhusledning/politiker osv) så kan ni låta personalen arbeta med sina kärnuppgifter. Bota, lindra, trösta osv.

Jag har suttit och skrivit totalt meningslösa helganteckningar som jag får höra kan copy pasteas från föregående anteckning…allvar? Eller ska vi fokusera på att göra allt vi kan för att påskynda tillfrisknandet mer hands on. Prata med patienterna? ta dem ut på en promenad….jag vet inte. Jag har väl en dip….jag satt mycket i bil igår. Tre timmar närmare bestämt….och effektiv arbetsinsats idag…kanske 40 min? och då ingår klippa lite lugg på en patient som inte kan röra sina händer så bra pga en sjukdom i musklerna och på toppen av detta en stroke. Hon är en fantastisk kvinna, som kämpar. Och idag GICK hon. Helt otroligt. Viljan som en del patienter besitter är helt fenomenal. Man vill vara vid deras sida hela tiden…..som paramedicinarna får.

Så såg jag denna….mitt bland allt. Jag ska INTE byra galler, men nu vet jag liksom….det finns möjligheter här.

Om landstingen kunde förstå hur man behåller personal….fina lokaler (och nu menar jag egentligen ANSTÄNDIGA lokaler) inte urindoftande toaletter, gardiner som faktiskt hänger på stängerna, stolar som funkar, bort som är raka och kanske….ett eget rum till en snart färdig specialist och en plats att låsa in sin väska på? Va, tror ni att vi kunde höja arbetsglädjen då?

Nu till något helt annat.

Jag har väldigt roliga kollegor måste jag säga. Två snart färdiga psykiatriker. Vi garvar åt högt och VÄLDIGT lågt. Låg-lågt idag med en videosnutt som jag INTE delar. Här ena doktorns samling kaffekoppar……det finns många.

Fäktning, världens roligaste sport. Min värja glappade både i söndags och tisdags så jag åkte för att fixa den. Glappkontakt bara. Men jag köpte byxor och strumpor också. Handsken jag beställt hade inte kommit än så jag får vänta lite på den.

Jag älskar att fäktas och trots jävligt ont i ena armen tränar jag. Det ska gå. det SKA GÅ! Och jag har nu dubblerat träningstillfällena, och jag möter mer avancerade fäktare (dvs alla då). Men kanske jag ska avstå innebandyn. det känns som att skaderisken är överhängande. Men jag tycker plötsligt det är roligt det med…..hatade alltid i skolan.

Nu är det helg, kvällssolen tittar in på mig där jag sitter i sovrummet och skriver…kanske jag får lite ont av det med, musarm….fy fan va!

Men jag har väldigt trevligt på jobbet, trevliga kollegor. Och neurostatus övar jag på, och förstår mer, repeterar och läste på om astma idag. Nästa vecka blir det KOL och DM typ II…jag ska försöka förbereda mig för våren. Och sen tre kurser under hösten. Trevligt.

Jo, Wallins bok, om våldtäkten. Den ska jag INTE läsa men jag läste OM den. Och jag ser framför mig en ung kvinna som blir kränkt, som spelar ut alla kort, målar med alla färger samtidigt och jag blir trött. Jag tänker att man inte kan bete sig så ens i trafiken. Då blir man påkörd. Man ska vara mer lagom, lägga band på sig. och vi får se om hon kommer få skaka galler…..det är enkelt att skriva i affekt och publicera. Det är svårt att se sig själv och sin del i hur verkligheten rullas ut. Mycket svårt.

Ha en skön fredagskväll, jag ska skriva mer och sen se Den unge Morse och kanske lite Falsk identitet. Jag saknar sommaren….och att sitta ute. Nu blir det serier ett tag, och skrivandet!

Tjingeling!

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen