Sahlinfrossa

Jag är ju lite fast här hemma pga Covid-19. Och då blir det tyvärr så att man läser mycket på löpen. Jag måste snart sluta med det, hälften är ju halt meningslösa saker. Men Mona Sahlin är ändå lite intressant med tanke på att hon varit en av våra största politiker. Och det gör mig väldigt orolig. För ju mer jag läser av vad hon säger desto mer övertygad blir jag att hon är helt obildad. Hennes sätt att uttala sig har alltid gjort mig illa berörd, hon är aldrig precis, det är svävande och allomfattande alltid. Ingen stringens alls. Och när jag läser i Aftonbladet det hon säger blir det så tydligt.

”– Ja, men det är ju som jag säger, jag är 63 år, i 40 år har jag varit politiker. Det har varit en vardag också, det är väl det som jag verkligen tycker om med mig själv, hur jag och familjen och det där med ungarna, att det har gått så bra. Det som inte har varit så bra är att jag kom att betrakta partiet också som en familj. Jag stod och sa att jag ”älskar partiet”, vad är det?”

Vad är detta för svammel? Har hon klarat sig bra? Hon är väl det pinsammaste man kan tänka sig? Återkommande blir hon ivägskickad till skamvrån….hon säger att hon varit nonchalant, inte satt sig in i allt, klarat sig genom att ha munväder och bara gått upp i talarstolen!?! Herregud! Tänk att vi styrs av hennes gelikar! Det är ju fruktansvärt när man tänker på det. Våra toppolitiker bryr sig inte mer om vad de ska säga än att de hasplar ur sig sina floskler. Det är ju som när man får månadsbrev där fokus ligger på att vara vänner!!!!

Men här finns också passager av självkritik om hedersvåldet. Hon skriver att hon till en början lyssnade för lite på Nalin Pekgul, som varnade för hur kvinnoförtrycket växte i förorterna. Sedan blev Mona djupt engagerad i fallen med Pela och Fadime. 

Ur Aftonbladetintervjun: ”Hon skriver också att vi måste sluta tycka synd om kommunerna som har ont om pengar. ”Genom att rädda våra flyktingar så räddar vi våra värderingar,” menar hon: ”Det är vårt agerande mot människor i nöd som definierar vilka vi är i välfärdsstaten Sverige.”

Sluta tycka synd om kommunerna? Vad i helvette betyder det?

VI är ju kommunerna? Vår kommun säger upp lärare….vi har inga pengar till det. Vi har inte råd med städning som håller måttet, vi har ingen gymnasieskola, vi har ingen äldrevård……och ja, jag vet VARFÖR! För våra politiker är inte helt införstådda med hur en budget fungerar. De håller på med politik för att det är en födkrok. PUNKT! Däri ligger hela problemet med den moderna världen och kanske med hela mänskligheten, folk vill ha makt och pengar och genom att utmåla sig som goda människor som vill förändra världen till ett utopia får de oss att rösta på dem…..Det gäller för oss att vara vaksamma här. Varför vill någon styra över andra?

Jag fattar att man drar sig för att ge sig in i politik, trycket är orimligt hårt och det är säkert otacksamt i många lägen men snälla någon, kan vi inte bara se till att vi har folk i ledningen av vårt land som iallafall kan uttrycka sig med en fullständig och begriplig mening? Någon som faktiskt har en övergripande plan för hur allt ska bli bra iden? Någon?!?

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen