Arbetsmarknadsministern

Här är hon som ska ta ansvar. Ihop med januaripartierna….jo jag tackar.

LAS, detta ständiga problem. Parterna verkade stå väldigt långt ifrån varandra och nu babblar ministern om ansvar. Ansvar ansvar ansvar….ja men ta det då! Avgör detta. Herregud vad jag är trött på politikernas jävla skitsnack. De svamlar så mycket att man blir yr i huvudet.

Som vanligt kollar jag upp politikernas CV…jag är nyfiken på vad de kan. Och håll i er. Hon har läst statsvetenskap. men inte tagit någon examen. hon pluggade som mest tre år och sen tjoff in i riksdagen. Och sen har det varit uppdrag efter uppdrag inom fack och politik.

Jag kan absolut inget om arbetsrätt osv och tänker väl att vi lever i ett land där mycket av problemen på arbetsmarknaden beror på 1) att man inte kan bli av med folk som inte gör sitt jobb. 2) vi har vissa sektorer som anställer folk till slavlöner och 3) stora vinster i vissa branscher urholkar vår välfärd. Men det är kanske beside the point…..jag tycker det är självklart att man som företagare ska kunna avskeda folk, speciellt i mindre företag där man kan behöva få in en viss kompetens och har svårt att omplacera och kanske köpa ut anställda. Jag tycker ju absolut att man ska ha anställningstrygghet och inte kunna avskedas på dan som i USA (fast de mår tydligen bättre på jobbet än vi!). Jag är ingen älskare av facket trots att jag fått hjälp av dem tidigare men nu har jag gått ur för jag tycker att det är för dyrt. Så jag är kluven här. Det jag tycker mig skönja är att politikerna inte VILL ta ansvar utan önskar att parterna löser detta åt dem så de slipper! För det kommer nog bli fördel arbetsgivarna. Och det är faktiskt lite rimligt, för utan dem, inga jobb. Fast det kanske är bra totalt sett, för då måste man sluta överkonsumera och kanske bli lite mer hållbar….självhushålla, flytta till landet osv…..det är inte det sämsta.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen