Ungdomen

Jaha, Trump har samma som jag. Kanske det bästa som hänt världen?

Två saker tänker jag på nu på morgonen. Eller tre. Först tänkte jag på min egen sjuka, NÄR ska den här förbannade febern släppa? Jag orkar snart inte vara sjuk längre. Jag vill krama mina barn, NU!

Och sen. Trump är positiv han med. Och kanske det gör honom lite mer ödmjuk? Kanske han inte orkar vara en skitstövel i de kommande debatterna? Kanske han förlorar valet pga detta? Jag hoppas att Biden blir näste amerikanske president. Nu får vi se om hans läkare hade rätt, att Trump är den friskaste människan som någonsin vandrat på jordklotet……

Och avslutningsvis. Coronan sprider sig delvis pga ungdomars oförmåga att tänka i fler än ett steg. Jag blir inte arg på dem heller för det hör ju ungdomen till att man gör oöverlagda saker, tänker mest på sig själv och inte oroar sig för framtiden. Det organiseras fester och nollningar på högskolor och universitet trots att alla vet att man kan smittas/smitta då. Jag tänker på när kaxiga unga tycker att man ska låta dem vara med i demokratiska processer, att vi alla ska lyssna på de unga jada jada…..och nu kanske vi kan hejda den spiralen. För hjärnor på även de smartaste mognar först i 25 åå. Man är inte klar i hjärnan när man är 18-25. Ändå är man myndig…..

De som nu smittar varandra är då smartare än många andra, ändå blir det så här. Det är beviset tycker jag. Inte ens de smartaste unga kan ta in hela bilden, de tänker inte på sina äldre släktingar, andras äldre släktingar osv…..

Jag är inte arg utan konstaterar bara fakta, omogna hjärnor. Så ligger det till liksom. Man kan inte döma dem, de är inte vuxna än även om vår lagstiftning ger dem rätt att agera som det. Och jag älskar mina ”vuxna” barn såklart, och jag lyssnar på dem. Men…gammal är äldst. Erfarenhet ihop med en mogen hjärna gör att de som är äldre som grupp faktiskt fattar bättre beslut. Så det så! Vi kan till och med komma ihåg hur det var att vara ung….och om man inte är avundsjuk på de unga kan man faktiskt fatta beslut åt dem som gynnar dem. Det kan vara värt att tänka på nästa gång en omogen person kommer och kräver saker och inte tycker att vi äldre är kapabla att fatta beslut åt dem…..

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen