Bästa chokladglassen!

Jag i sol. Och min nya älskade tröja från Soft goat. I färgen nutella. Så skön!

Nu är det fredag igen och jag känner stort sug efter att få vara med familjen mer. Det är ensligt på något sätt att vara hemma och sjuk. Idag hade jag emellertid besök, utomhus såklart, vi gör rätt och håller avstånd. Är utomhus och så vidare. Jag tittade runt lite på Instagram på de bättre bloggarna, politiker osv och jag kan säga att INTE MÅNGA håller avstånd. Folk kramas, trycker ihop sig på selfies osv osv. Ulf Kristersson gör det inte men väl ett fotbollslag i hans flöde. Är folk verkligen inte smartare än så? är det därför idrotten börjar se utbrott nu av smittade, hallååååååå! Kramas inte 21 stycken för att ni gör mål. Kom igen nu!!!

Fredagsfeeling. Saknar de stora barnen jättemycket nu. De brukar dimpa ner till helgen annars och så har vi disco i köket.

Men, jag har gjort en del glass senaste dagarna. Jag är ju med ny glassmaskin.

Jag försöker vara ute om det är sol. Lite har man liksom att göra ändå. Det är en ny bok på väg och jag behövde skicka lite bilder….
Chokladblomma som remonterar!
Älskad ros som också håller igång!
Här har vi dagens skörd. Jag vet ärligt talat inte vad jag ska tycka om Guerlains dyra ögonbrynspenna…jag tyckte det blev smetigt. Jag måste kanske läsa på men helt lätt var det inte att använda den. Sen fick jag lite prover som radikalt ska föryngra mig….jag kanske ska dricka den???

Igår var det mandelsmak, idag först vanilj och sen choklad. Eftersom jag inte kunde hitta något bra recept för chokladglass hittade jag på ett eget. och med reservation för att jag har nedsatt lukt och smak kan jag säga att det banne mig var den godaste glassen jag gjort!

Här har ni alla tre glassarna. Det blev min lunch idag! Så skönt med kallt när man är sjuk!

Här kommer chokladglassreceptet!

3dl mellanmjölk

2dl grädde

1 vaniljstång

1msk muscavadosocker

1dl strösocker

3msk kakao

3 äggulor

Och så gör man så här:

Häll mjölk och grädde i en kastrull. Skåra och fröa ur vaniljstången. Lägg den i mjölk/gräddblandningen. Skopa i muscavadosockret och kakaon. Värm tills det börjar bubbla och rör om.

Vispa äggulor och socker pösigt. Sila bort vaniljstången. Häll över mjölkblandningen i en tunn stråle och vispa slätt.

Häll tillbaka i kastrullen och värm igen under omrörning men det får inte koka.

Nu kan du kyla smeten. Antingen i en sådan maskin som jag har som kyler, i en maskin med frysblock eller häll i burk och ställ in i kylen. Om du ej har en maskin, glöm inte att röra om lite då och då så det blir lite luftigare.

Så, det var alles. Nu gör vi helg här. Jag ska ta hand om min feber och börja se på en ny serie jag blev tipsad om på Netflix, den heter…Outlander? Kanske. Min kompis ville inte berätta så mycket om den för då trodde hon inte jag skulle börja se den. Men så mycket fick jag veta att det var en kärlekshistoria bl.a, att det förekommer en tidsresa (det var detta hon misstänkte att jag skulle ogilla, helt sant!) och sen var det 1700-tal med fina kostymer. Hon sålde in den bra ändå, tidsresan har jag bestämt på förhand att bortse från. Men kläderna ser jag fram emot och lagom med kärlek. Just nu är det väldigt tomt för mig i tablåerna eller vad man ska säga…jag har typ sett allt inkl. Against all odds….herregud, så länge sedan det var!

Tjing!

6 svar på “Bästa chokladglassen!

 1. Ska du inte kommentera Blondinbellas medverkan i Skavlan? Eller vågade du inte titta precis som jag?

  1. Hej, alltså, jag ser ju inte så mycket på TV och gillar inte Skavlan, men kanske nu när du säger det…har du hört ngt? Var det otäckt?
   /A

 2. Jag gillar varken Skavlan eller Blondinbella så jag tittade inte heller på programmet. Båda är otäcka…. Men folk verkar ju gilla dem (utom vi då)..
  Varför sjunker SVT så lågt och ger henne uppmärksamhet? Blir de anmälda annars?

  1. Nu har jag faktiskt sett. Jag tycker han är ganska trist Skavlan. Inget nytt framkommer, det är lite smörigt från hans sida…ffa mot Duplantis. men jag skulle nog också smöra för honom. Jag är SJUKT imponerad av den killen och så roligt att han valt att tävla för Sverige, man kan ju verkligen undra varför!!!
   Men Blondinbella då….vad ska man säga….? Hon är ju svår att lita på och för mig ganska ointressant…jag häpnar som vanligt över att folk vill associeras med henne och det är väl samma med alla influencers…..men det är kanske MIG det är fel på för folk gillar….jag har en annan målbild. Jag vill inte sälja saker åt andra. Om jag var influencer skulle jag nog vilja att det jag marknadsförde var mina saker, tankar osv. Jag har svårt att förstå kosttillskott osv. Och att det hela bygger på att de får betalt. Om jag lyfter något eller rekommenderar beror det på att jag faktiskt gillar produkten. Knivigt. Men, om man räknar framgång i pengar verkar ju alla göra rätt. T.o.m Bella som lever i sus och dus som det verkar. Jag är en looser!;)
   A

 3. Det var tufft av dig att se både Skavlan och Blondinbella… Mår du dåligt nu ;)? Tänk att han får fortsätta år ut och år in på bästa sändningstid…

  1. Ja jisses vilket meningslöst program. Han har blivit en institution är jag rädd.
   /A

Kommentarer är stängda.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen