Sakernas tillstånd

bild 1
Här en icke dammsugarassocierad städbild men väl en kvinnabarnstädbild, nog så illa. Hon ser ut att älska det dessutom.

Jämställdhet. Demokrati. Fina ord. Feminism, kvotering, positiv särbehandling…jag gillar inte det.

Idag ögnade jag lite slött igenom en reklamtidning vi fått på grund av att vi ska flytta. Ni anar inte vad mycket extra post man får då. Någon säljer uppgifter om oss helt klart..I vilket fall som helst. Det var olika annonser om köksfläktar, garageportar, fönster och annat. Maken tittade också och det var faktiskt han som såg det först. Annonserna för dammsugare har oftast en kvinna med på bilden. I 80% av fallen var det så i denna blaska. På en bild fanns faktiskt en man i kombination med en städmaskin, då en grovdammsugare såklart. Mannen iförd extremt manlig utstyrsel, lumberjack.

 

bild 2
I tur och ordning kom de, de dammsugande, överlyckliga blonda kvinnorna. Notera hur mannen i nedre vänstra hörnet sitter och vilar i soffan med datorn medan hans slavinna glatt städar hans hem.

 

Detta hade inte blivit ett inlägg om jag inte häromdagen hört på radion om fritidsgårdar. En kvinna talade om att det var viktigt att fritispedagogerna visade på olika aktiviteter, som inte styrdes av vad ungdomarna själva önskade. När tonåringarna själva gjorde det hade tjejerna SPA-, smink- och målanaglarnatema. Kräks! Killarna spelade pingis eller dataspel. När pedagogerna visade på andra icke så könsstereotypa aktiviteter, då valde tjejerna detta hellre. En typ av kvotering eller särbehandling kanske, jag börjar gilla.

Så, vi vet ju redan att mänskligheten är helt slut i pallet, vi vill inte tänka själva, vi vill passa in, inte sticka ut och vill för allt i världen göra som ALLA andra. Iallafall inom vår egen lilla ”grupp”. Och det är nog därför vi inte har en fredlig planet. Men det finns också de människor som vågar tänka, de gillar att utforska verkligheten och söka nya vägar. I detta fall kan jag inte ta gift på att oomkulrunkliga bevis ligger bakom erfarenheterna från detta tänkande om fritidsgårdar men det låter riktigt i mina öron. Det hänger ju också ihop med att vi är som en skock får som vill ledas (vartåt det än bär, bara man blir ordentligt övertygad) av någon annan.

I vårt land är vi ju så himla duktiga i jämförelse med precis alla andra länder, vi ska nu gå i bräschen för en feministisk utrikes- politik (detta kan vara det sista vi gör här på klotet), varför inte bara förbjuda fritidsgårdar att ha någon som helst annan aktivitet än till exempel parcour? Det är väl unisex? Eller kanske något mer konstruktivt…..stickning? Det var ju tidigare förbehållet männen ihop med färgen rosa…eller hur var det nu? Jag vill minnas att rosa var den allra hetaste färgen för män på 1700-talet, ihop med att de grät…Vad säger du MIA?

Jag menar allvar nu alltså. Jag blir helt galen av att kvinnor som grupp gillar att sminka sig ihop. Ännu mer galen blir jag av att de, om de blir erbjudna kajaksegling istället, lika gärna gör det!?! Herregud, har vi så dålig koll på vad vi vill?

Nu får du ursäkta Friday (men det behövs egentligen inte för jag vet att du gjorde allt jag inte ville göra med flit) men på min möhippa, som jag försökte avstyra, utsattes jag för inspelning av skiva, glasblåsning och sång till brassorkester. Offentligt! När man ser möhippor på stan är det ju oftast så det ser ut, kvinnor med tyll, tiara som säljer kyssar i Kungsan…detta kan även män utsättas för. Den ultimata förnedringen, att kläs till kvinna…

Jag hade varnat alla vänner även denna gång att möhippa var ett dåligt drag. Jag påtalade att jag hade egen drejskiva, redan doat i band, hatar att bli inspelad och skulle vara skitsur hela tiden om jag utsattes för detta. Champagne från början till slut satte emellertid ett leende på mina läppar och jag sov gott på badrumsgolvet efter.

Jag talade istället om att jag ville bli behandlad som vilken man som helst. Jag gillar bungyjump (har hoppat inte mindre än två gånger, skrek som en gris och trodde att jag skulle dö. Killen som egentligen skulle hoppat den gången, kustjägaren, bleknade och jag tog hans plats…just satin..), har en faiblesse för snabba bilar och skulle gärna besöka en strippklubb, bara för att se vad som egentligen försiggår där. Men nix. F hade andra planer. Och tack söta älskade F (och alla andra inblandade förrädare) för det, och talet och allt jobb du lade ned på att klippa och klistra ihop alla hotbrev med kyrkan som avsändare. Det var jättekul!

När jag tittar på andras presentationer på Instagram, kvinnor då, presenterar de sig ofta med att de älskar familjen, matlagning, naglar, smink och tävlingar om barnkläder…Å gud så ointressant ge mig en spypåse tack! Ni är lurade kan jag säga för ni gillar egentligen basejumping, helikopterflygning och fågelskådning! Ni kanske till och med gillar djuphavsdykning!!!

När jag gick på läkarutbildningen skulle vi vid några tillfällen välja kurser själva. Det var ett stort utbud och man skulle motivera mycket ingående varför man valde något speciellt ämne. Jag vägrade. Jag märkte nämligen att jag valde sådant som jag redan kunde lite om eller var insatt i. Jag skrev till kursexpeditionen att jag avstod från att välja och sade att de kunde sätta mig på vilken kurs de ville, surprise me!

-Nähädu, så kan vi inte göra!

-Varför inte då? Ni måste ju ha kursplatser åt alla och då måste det ju rimligen bli en över, som ingen vill ha? Ge den platsen till mig!

-Nähädu, det går inte, du måste VÄLJA.

Jag förklarade att jag ville vidga mina vyer, att jag har lätt för att bli intresserad av det mesta, utom fysik och radiologi så det skulle funka med vad som helst som blev över. Det var väldigt tydligt att jag avvek å det grövsta här. Jag blev till slut tvungen att välja ändå, annars blev det Gulag. Så jag valde något som ingen annan verkade vilja lära sig något om och som jag redan kunde. Beroendepsykiatri, kurshållaren var bland annat min förra chef som blev glad att se mig och sen följde en hel massa dagar med information som jag redan hade men jag skrev en ganska rolig uppsats i ett annat ämne under tiden.

Summa summarum: Vill vi ha förändring i könsrollerna? (det är en legitim fråga för jag är inte helt säker på att vi som grupp betraktat vill det men det är väldigt PK att påstå att man vill det, vill man å andra sidan INTE det då är man antagligen livetsordare och kommer brinna i någon annans helvete). Då ska vi, eller iallafall, kan vi styra detta. Vi kan ta bort det mest uppenbara valen i skolor och ungdomsverksamhet, förbjuda val och låta alla testa på ALLT! Välja sy och träslöjd till exempel. Man vet inte vem som visar sig vara vidunderligt bra på att knyppla eller jobba med stämjärnet. Jag inser här att jag låter som en kommunist (det är inte bra) men vill vi på allvar göra något åt detta så måste det ske genom påverkan uppifrån för vi vill ju uppenbarligen inte förändra själva.

Hade jag varit ung nu skulle jag satsat på parcour, jag är helt galet förtjust i detta. Jag får ståpäls på riktigt. Jag skulle också gå en rallykurs, jag vet att det rockar riktigt dåligt med mitt miljötänk men jag skulle köra på rapsolja jag låååååvar!

Jag gillar fart, sitta still är för…..ingen, det är fan livsfarligt att sitta still och bli matad med skit som andra serverar. Jag vill ta mig fan sätta eld (bildligt talar alltså, jag är livrädd för bränder) på hela skiten och börja om. Jag har sagt till maken att han står för markservice i helgen. Jag ska vila min hjärna från det. det är för påfrestande (och tråkigt) jag ska tänka ut en ny extremidrott för 40+are.

 

bild 3
Husky…med en vargliknande best i reklamen..nä det var ingen rutig skjorta på karln, jag bara antog det. Så går det när man är arg, det brinner av och man antar saker. Inte bra.

 

 

Make your own reality folks!

 

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen