Glasschock

Glassen smakade knäck helt enkelt. Den godaste glass dottern ätit tydligen. Såklart, mammas glass!

Det blev en spontan middag ikväll med de små och äldsta dottern. Jag gjorde mig till för ibland känns det som att man måste locka hem dem med något extra allt…men det behöver man inte längre, de kommer gärna och till och med sover över!

Jga är ju sjuk och orkar inte så mycket men glass är en ny passion (nygammal men maskinen ger lite ny kraft).

Jag tänkte pico de gallo men orkade inte googla receptet. Så jag tog det jag tyckte passade. Paprika, röd lök, tomater, persilja från trädgården, salt, peppar, olivolja, vitlök och sen en skvätt balsamvinäger. Alla nöjda!

Jag tänkte inte så mycket, vad fanns i kylen? Hjort- och vildsvinschorizo (jagat av dotterns svärfar) som var stekt…kål….och ost. Så jag gjorde pommes frites, coleslaw, stekte upp korv i bitar och sen salsan till. Det blev kanon.

Triss i glass
Underbar blandning

Till dessert tre sorters glass!

Så recept!

Brynt smör glass som smakar knäck!

100g smör (du bryner och låter svalna)

2,5 dl grädde

2,5 dl mjölk

3 äggulor

1dl socker

1msk muskovadosocker

1msk vaniljsocker

Gör så här!

Bryn smör

Koka upp grädde och mjölk

Vispa gulor och alla tre sockren pösigt.

Ta gräddmjölken från värmen, vispa ner i äggsmeten i tunn stråle. Koka upp igen på spis, häll i brynta smöret. Kör i glassmaskin eller frys och rör om då och då.

KLART! Passar på julbordet tycker jag därför den smakar knäck!

Och receptet har jag gjort helt själv, jag börjar kunna skjuta från höften när det gäller glass. Kanske en ny superkraft?

Nu ska jag försöka somna…igen..svårt när man vaknar febrig hela tiden…

Hemmapommes frites ändå. Jag skalar och kokar, skär och friterar en gång. Sen en gång till och salt. Urgott och känns helt ok ändå om det får rinna av ordentligt.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen