Självmordshets

Att använda hjärnan är svårt, en del har en svår hjärna. Valnöt från Bordeaux, mamma tog hem. De smakar så gott att man aldrig vill köpa en valnöt i butik någonsin igen.

Har ni hört? På förslag att självmordshets ska bli straffbart, upp till två år. Jag behöver tänka här lite….det ska alltså vara straffbart att ta sitt liv, som alltså INTE är straffbart. Hur ska det går till?

Missförstå mig inte nu, jag arbetar inom psykiatrin. Nummer ett för det vi alla är rädda för där är just suicid. efter det komemr typ exprapyramidala biverkningar, Stephen Johnsons syndrom och att kanske någon där bältad…men suicid är number one, det som INGEN vill ska hända. Ändå fattar jag inte detta, för vem hetsar en självmordsbenägen person att ta sitt liv? Jo en sjuk människa. En som nog själv behöver hjälp. Jag tänkte i bilen ONDA människor men jag vet att man föds inte sådan. Men, såklart ska man inte göra så…och folk borde inte vara suicidala, de borde få vård….men de googlar, på hur man ska ta sitt liv, de hänger på forum…precis som de som självskadar, svälter sig och kanske är kanibaler (eller funderar på om det är en väg de vill ta). Vart är jag på väg med detta…jag vet faktiskt inte men jag ser stora svårigheter i att förbjuda folk att hejja på, uppmuntra till handlingar av alla skolda slag och ffa kan vi INTE skydda oss mot idiotiska saker. Terror osv osv osv. Människan är fukked up, det vet vi.

Asgott. Recept kommer.

Om man börjar förbjuda hets till självmord ser jag en hel massa liknande saker vi behöver förbjuda som i förlängningen kan leda till självmord. Våldtäkt t.ex kan om offret ej få behandling av psyk ta livet av sig, det hörde vi på radion igår va? Vad är straffet för våldtäkt? Satt JA 2,5 år efter sina handlingar?

Det finns massor med farliga och idiotiska saker som hejjas på. Jag tänker att man kanske ska stänga ner forum där obehagliga saker uttalas, av ALLA slag. Men, jag fattar inte hur en uppmaning ska kriminaliseras bara för att en vilsen, deprimerad och kanske traumatiserad person på andra sidan skärmen tar sitt eget liv…när det inte är straffbart….Kan någon förklara det för mig på ett juridiskt, inte känslomässigt sätt för att det är helt galet att göra så det är jag helt med på, en sådan person vill man inte ha i sin närhet.

Vad för andra saker går bra att hejja på? Skuldsätta sig så man går i personlig konkurs, det är helt OK. Hetsa folk att köpa saker de inte behöver går bra, rösta på en viss person/parti osv går bra. Påverkan av oss sker hela tiden. Det är de ”listigares” sätt att få sin vilja fram eller våra pengar. Och världen fortsätter snurra.

Lappkast.

En sådan här skulle jag vilja ha, jättemycket.

Hur många följare behöver man för att bli rik? 100000 verkar vara en sådan siffra och allt däröver. Nej, det var fel för Underbara Clara har levt på sin blogg i snart 14 år va och det är hennes försörjning. 2013 har jag hört från en källa att hon tjänade 70000kr/månad….jag drar in 51 (ja inte nu då när jag är sjuk, då är det 80% av basbeloppet så kanske halva det?) säg att 30000 följare ger en fast inkomst då. Nu snackar vi Instagram här. Och om varje person köper för 2,5kr varje månad ja, då har vi en fin månadslön i klass med en läkare, en kommunpolitiker eller hälften av en chef för Stockholms region. Och , vad behöver man göra? Ta fina bilder och göra reklam för olika saker, vaniljsås till exempel. Tänk va, att det är ett jobb. Att vara reklampelare. Sandwishman…..

Saddam Hussein sa när det begav sig att han bara behövde ha en befolkning på en miljon för att dra runt sig och landet…mest sig då tänker jag…..

Man borde blivit ekonom…lära sig dra in sålar på enklaste sätt, hederligt helst då…för massa andra sätt finns ju också men då får man ont i magen och sover illa. Sånt vill man inte ha. Sen kan man för all del känna att man inte vill tjäna pengar på ”fulsaker”…som dåliga produkter som tillverkas under fula förhållanden….det är mycket att tänka på. Tur man inte önskar leva på sådant.

Nu ska jag vila igen. Ta tvätten, laga mat, försöka mata och ge hönsen mat samt städa lite där. Maken vägrar befatta sig med hönsen…men äter gärna äggen…hrmpf. Men han arbetar idag. Han hade för tredje gången INTE Corona. Men han hade en bondförkylning, som han gav mig. Jag drar av detta slutsatsen att jag inte smittas, har nog inte gjort det alls, ingen jag träffat är sjuk. Det ni.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen