Höns

Jag fick en fråga av en närboende för några veckor sedan om jag kunde hjälpa henne med hennes höns när hon reste till familjen i 2-3 månader varje vinter….hon berättade att hennes höns var friska och att hon sen kunde hjälpa oss när vi var bortresta…..och jag svarade då att jag bara får ha åtta hönor och att jag inte tyckte det var en bra idé att blanda två flockar så…pga smitta osv.

Inget svar.

Nu, när fågelinfluensan härjar jag vi hönsen inne och under tak. Vi matar inomhus och följer konstens alla regler. Ja det är lite jobbigt för hönsen, och oss.

Nu ser jag att hennes höns går fritt….och jag blir så trött. Man ska inte hålla djur om man inte vet hur man ska göra. Det blir svårt för andra som bor nära (jag i detta fall) om hennes höns smittas….och jag tänker att det inte är bara här som detta sker. Tydligen börjar det bli vanligt att folk vill köpa EN höna kring påsk…..

Jag mailade, en förklaring och en länk. Så att hon fattar att det är allvar. Jag orkar inte gå ner, jag har fått olika mail tidigare av den här kvinnan. Och lite tråkiga telefonsamtal när vi byggde. Så. Jag avreagerar mig här.

Nu är det gjort. Det känns bättre nu. Och Stina Nilsson ska skjuta.

/anna

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen