Arbetsprov

Nattliga funderingar är de mest ångestframkallande.

Jag fick svaret i brevlådan igår. Jag kunde läsa men inte direkt tolka det. En bekant hjälpte till. Hon tyckte som jag att måttlig var ett för milt uttryck. Så nu när jag vaknade av huvudvärken läste jag på. Jag fick 59% av förväntat. det hamnar på måttligt sänkt förmåga. Nästa steg är uttalat sänkt. Därefter kommer kanske döden? Så känns det iallafall. Vad gäller orsakerna är det mer svårtolkat. Hjärtat ser perfekt ut. Det kommer an på andningen och att jag mår illa av pulsökning och det höga trycket. Jag tänker sinusknutedysfunktion. För dålig kondition har jag normalt inte och detta började endast en månad in i Coviden, jag var inte inaktiv innan och knappast under sjukdomen heller. Jag var ute och grävde utan problem en vecka innan sjukdomen tog en sväng mot det sämre. Då trodde jag att jag var på väg att bli frisk och skulle börja arbeta igen.

Jag funderar också på om arbetsprovet ens går att bedöma då jag bara orkade 4,5 min. Man ska inte avbryta innan 6 minuter, och läkaren som bedömer ska ha varit med under testet för att se hur patienten beter sig. Värdet av denna hemska upplevelse är såldes lite tveksam. Inte ett ord om detta i svaret.

Vad blir nästa steg då? Lunga? Spirometri? Svårt att veta. Husläkaren får tänka kring detta. Jag känner mig lite less på att föreslå utredningar. Men att syretransporten är lite vajsing kan man nog misstänka. Att testa sinusknutans funktion vet jag inte om man kan…? Kanske laborera med betablockare?

Nä, nu ska jag försöka somna om….inte helt lätt när det blåser som det gör. Vi trodde taket skulle lyfta igår.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen