Dunder och granater

Jag bara älskar namnet! Väldigt snygg men känns ändå ohet….

Jag har aldrig varit en ”drink-person”. Hamnar jag mot förmodan i en bar brukar jag ta en öl, ibland ett glas vin med ekfatslagring och ytterst ytterst sällan ber jag om att bli serverad bartenderns special. Senaste året har jag dock fastnat för Porn stars…jag vet, lite tacky kanske men satan vad gott det är.

Jag tycker att det är kul med franska. Odeur de merdre!!! Skitkul!

Men nu har jag fått för mig att jag ska vidga mina vyer. Jag vill lära mig lite om klassiska drinkar. Trivia liksom. Jag började med att idag inhandla burboun, Angostura och söt vermouth. Den röda. På ICA köpte jag coctailbär.

Svensk kvinnlig läkare, den första.

Och så var det dags för en Manhattan. 1 del vermouth 2 delar burboun och sen lika många droppar angostura som centiliter vermouth. ett coctailbär per drink.

Elbil.

Kan man säga att det blev en favorit redan? Den kändes vintrig, den värmde bakom bröstbenet. Det är en drink som koms på på 1800-talet. Och man får erkänna att det inte var några mesar de som drack då för jäklar vilket drag även om jag inte gjorde en stor drink. Inget fjant med utspädning med hjälp av sodavatten, läsk eller ens is. Straight up liksom med undantag för några droppar angostura. En sån och man är färdig för sängen.

Japp, så ser de ut. 149 pix minsann

Men, vi måste prata om coctailbären på ICA. De är PROBLEMATISKA. För den här drinken KRÄVER lite sötma. Och de otäcka bären från Dr Oetker kan jag INTE rekommendera. NOOOOO can DOOOO! Jag vet inte vad kan kan ha dem till mer än att se på, om ens det. Noll körsbärssmak, kladdiga och de tillförde inget till drinken. Jag var tvungen att äta fem för att vara riktigt säker.

Så, jag googlade genast vilket det bästa coctailkörsbäret var och det fanns flera visade det sig. Maraschino är bäst men kan ej fås tag på enkelt i Sverige. Jag mailade några ang ett annat bär och slutligen beställde jag två olika sorter via nätat….400kr men det kändes i stunden så värt!

Nu ivrig väntan.

Nästa drink är jag inte helt säker på vilken det blir, dirty martini ligger bra till, syltlök finns i hemmet. Eller….Old Fshioned eller en Gin Buck? Vi har ingen sprit hemma till vardags så jag tror att jag redan ökat förrådet med 100%…

Sen, Mirakel. Julkalendern. Jag gillar trots några lite fyrkantiga skådespelarinsatser….från de yngre. Peppe S som vanligt genial!

Men två fel, elbilen fanns 1920 (svensk uppfinnare på 1880-talet och några amerikaner) och kvinnliga läkare kom samtidigt. Enkelt kollat och bra för små barn att inte tro att allt uppfanns igår.

Vi har köpt en stor TV….det kom plötsligt och hänger samman med Vinterstudion…jag vet…helt halet. Men jag kan bara säga: DET VAR INTE MIN IDÈ!

God natt!

2 svar på “Dunder och granater

Kommentarer är stängda.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen