Aptrött

Jag är trött på folk. Jag är trött på folk som vill missförstår, ”pick a fight” trött på att jag blir trött på folk, trött på folk som åker till fjällen, trött på att jag bryr mig om att världen ska bli bättre……jag fick höra ”jag bryr mig bara om mig och min familj” på allvar av en av mina närmaste igår……och ja, då lägger jag ner.

Man kan bara göra så mycket. Och sen…när folk vill ha en förklaring på vad jag menar med antivaxxers….alltså, kom igen?!? Vet man inte det? Då kanske man är en sån? Och då kan man inte ens ta diskussionen. Och man vet inget om mig för jag är läkare så jag kan mer än genomsnittet om vaccin, avsaknaden av vaccin, att jag älskar vaccin men såklart vet att det finns risker, att vissa blivit allvarligt sjuka och fått löjligt liten ersättning (50000kr tydligen för att de fick narkolepsi av svininfluensavaccinet). Men man måste ibland kunna se mer än en sak i taget. Man måste kunna zooma ut och in. Bedöma nytta mot risk och så vidare. Nej, jag vill inte gärna ta något av covidvaccinen. Men så är jag heller inte frisk än från Covid 19. Jag är inte riskperson att dö, jag har knappt varit utanför huset sedan mitten av september. Jag vill däremot inte att mina barn vaccineras med detta då man vet NOLL om långtidseffekterna av vad jag förstår. Däremot tycker jag att mina föräldrar ska vaccineras. För de är över 70. Och jag önskade att vaccineringen gav livslångt skydd så vi eradikerade detta men så verkar det ju inte bli…men helt av allt vill jag bli frisk nu, för om jag får det igen blir jag lindrigare sjuk…..

Men om du kommer och säger att du inte ska vaccinera ditt barn mot rubella, kikhosta och alla andra barnsjukdomar som kan döda barn…ja då är du inte på mitt lag. Man måste kunna skilja på äpplen och päron.

Jag är t.ex vaccinerad mot TBC under utbildningen för att vi utsattes för risk som läkarstudenter fast vi vet att det vaccinet ger dåligt skydd. Men hepatit B struntade jag i för jag tänkte att risken var låg och sjukdomen lindring och inte supersmittsam. Jag gör avvägningar baserat på evidens.

Och foliehatt om någon undrar det är folk som tror på curry linjer, slagrutor, anden i glaset, tarotkort och horoskop…och att 5G gav oss coronan…typ. Nu ska jag sova och fundera allvarligt på att bara odla min trädgård och se på vintersport resten av livet…

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen