Saker jag villhöver

Det är jobbigt att vara hemma hela dagarna. Idag kom mamma förbi och jag fick träffa en smart vuxen på dagtid. Maken och jag hinner ju knappt växla några ord, det är middag, läxor, tjafs om läggning och sen somna som en stock…

Och just det. Somna som en stock…jag sover i ett av de utflyttade barnens rum nu med Tylla och när jag satte mig för att natta henne lade hon sig i en märklig ställning som skulle se ut som ett träd och frågade om det var så man skulle sova…som en stock. Så jag fick förklara att man inte skulle sova som ett stiliserat träd utan mer sova djupt, tungt, ostört och länge för att återhämta sig bra. Oklart om det blev tydligare.

När man går hemma märker man fel i hemmet. Fläckar på väggar, dörrhandtag där ena skruven sitter lite löst, sprickor i väggar och spindelnät som sitter för högt för att dammas bort.

Och sen…tänker jag ut saker jag villhöver eller saknar. Och för att inte fortsätta tänka på dem ska jag lista dem nu.

 1. Underkläder som inte är grå. Gärna från Love stories som är roliga, snygga och bekväma
 2. Nya jeans som är mörkt blå och kanske ett par svarta.
 3. En extra vattencistern. Vi snålade när vi byggde och det har straffat sig. Jag trodde verkligen att den vi köpte som INTE är mindre än normalsize skulle orka med att fylla ett helt badkar. det gör den inte. Den fyller mindre än halva och det är plågsamt. Det gör att jag mycket sällan badar, som jag älskar.
 4. Jag saknar min Chrysler Vouager. Nu närmar sig sprotlovet och jag vill kunna ösa in barnen, kanske ett grannbarn eller två och all skidutrustning i bilen. det går inte nu. Jag vill ha en åttasitsad Lancia, Mercedes eller vilken tålig buss som helst. Och en Porsche, alltid en Porsche….
 5. Nya läsglasögon som är lätta. Jag har köpt snygga men de glider ner och lämnar märken på näsan.
 6. Stationär Mac, tydligen är min älskade Macnook air nu för gammal?!? Det tog bara 6 år….den förra räckte i 10. För mig känns den fortfarande ny…sorgligt.
 7. Mobilladdare. Alla tar alltid mina och av någon magisk anledning kommer de aldrig tillbaka…..
 8. Växthus (alltid)
 9. Curlingkängor, bruna.
 10. Moncler dunkappa men det kommer aldrig ske, de kostar typ 20000kr.
 11. Vitt pärlhalsband…det kommer kanske ske snart för jag har ropat in defekta som jag ska knyta om!!! Så jäkla bra och lite kul, blir skitsnyggt och billigt!
 12. Om jag inte får en buss (maken hatar) så vill jag ha en bil som går att värma inifrån huset. För idag orkade jag inte skrapa rutan, allvarligt alltså, jag ORKAR inte skrapa en bilruta, det är vad Coviden gjort med mig. Och att låna makens bara av den anledningen när han ska åka långt och på farligare vägar känns…uselt.
 13. En ny jacka…eller kanske punkt 10 räcker? För min Whyred….den köpte jag begagnad för 9 år sen…och för 7,5 år sedan trillade jag på magen i jakten på en liten 2-åring som sprang rakt ut i gatan en vinter så jag trillade på gravidmagen och rispade sönder den….och trodde bebisen i magen skulle dö och att Edgar blivit ihjälkörd av bilen. En av mina hemskaste upplevelser. Jag skakade resten av dagen av allt det. Så, kanske det är dags för en ny jacka, jag lägger inte jättemycket pengar på sånt….
 14. Bullerstaket, runt hela tomten, och en trall. Så att vi slipper buller. Jag vill kunna vara utomhus utan att höra väglocket glapa varje gång en bil kör på det…det passerar 18000 bilar här varje dag, så minst 9000ggr/dygn måste jag fn lyssna till det, drives me nuts!

Ja men det var väl det hele…..så, nu har jag det ut mitt system, eller nej. Jag vill ha en ny svart kostym från Filippa K också, jag gav just bort min till Inez, hon var skitsnygg i den och hade den på nyår. Så det är dags för en kostym nu, men….när ska man ha den? Jag får fira när pandemin är över och man rör sig utanför sitt hem igen……kanske.

/A

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen