Appar från helvetet

Jag blir med jämna mellanrum övertalad att skaffa ”bra appar”. Som ska underlätta mitt liv…eller mina ”ärenden” mina paket var en, e-förskrivning för läkare och så innan dess Kivra. Jag är allmänt skeptisk till appar, jag vill typ RINGA till butiker, institutioner osv. för att få exakt information. Det är i många fall numera omöjligt. Inte till Skatteverket, Försäkringskassan och Verksamt dock som jag emellanåt ringt under hösten. De svarar och är mycket hjälpsamma.

Jag känner mig jagad av meddelanden i min iver att rädda träd. Kivraappen är den jag gillar minst. Den skickar först ett pling om att ett brev har kommit i appen, sen ett mail som pockar på och när jag slutligen går in i appen och legitimerar mig står det att pengar ska dras för vägtull via mitt autogiro……något som jag alltså inte behöver göra NÅGONTING ÅT! För jag har anslutit mig till autogirot. Förr fick jag ensadt en avi i brevlådan och saken var biff. Störd EN gång och lite träd dog. Nu störd varje gång jag tittar på min telefon och sen efter tre moment får jag veta att allt detta var helt onödigt. Slutsats, jag vill reversera detta, ta bort appen och fortsätta slänga papper i sopen. För de envisas med att skicka kuvert med fönster som ej går att källsortera.

Nyss fick jag utskick från Läkarmissionen med tack för att jag varje månad stöder deras verksamhet med 200kr. Det har jag gjort i många år och då kände jag att jag ville skriva ett bre. Jag mailade att jag gärna fortsatte stödja dem och att de kan spara den kostnad det innebär att skicka mig små tackbrev och tidningar. Vill de ringa mig nästa år, som de ofta gör för att vilja ha MER pengar går det bra. Strax därefter fick jag ett mail där de förklarade att min önskan bifallits. Stort tack till dem! Och jag känner att det skogen förlorar på min karusell har den nu mångfallt fått igen på att jag börjat gunga.

Nu ska jag vila, och kanske hinna klart med ylletröjan jag gav mig i kast med. kristtjörn heter modellen an Hanne Rimmen. Så bra mönster, urlätt att följa även om det var på danska. Rekommenderas varmt! Men väl ett inte så stickigt garn!

Och jo, jag har stängt av kommentarer. Jag begränsar inflöde. Jag orkar inte just nu att svara, hoppas på överseende med det. en dag är jag tillbaka men det får bli senare, nu fyra dagar utan feber, vågar inte riskera återfall just nu för jag planerar för att börja arbeta i början av februari! Det ni! Bidra lite och inte vara en belastning, skön tanke! Och bra för pensionen tror jag!

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen