Clubhouse

Jaha, då har jag testat Clubhouse. En gymnasiekamrat och två andra hade nattsudd. Jag har hört att man lätt blir beroende av Clubhouse och vanligen är jag sist på alla teknikbollar så jag tänkte att ”va fan”. De var också nya och skulle testköra så jag lyssnade mest och försökte utforska mediet. Jag kan verkligen förstå att folk fastnar för det.

Men att man skulle komma ur sin bubbla är jag inte så säker på…jag valde ju vem jag ville lyssna på och vilka jag följer….Fast såklart det var ju några jag sannolikt aldrig skulle komma att lyssna till. Bl.a en kille som jobbade på posten. Han var en av dem som fick reda ut vart ett brev skulle om det var otydligt på kuvertet…så intressant faktiskt OCH jag har alltid undrat. Så efteråt funderade jag på om DET skulle kunna vara ett jobb för mig? Jag är ju bra på sånt, tyda skrift. Och jag inser att vi är ett utdöende släkte i och med att ungdomar ej lär sig skrivstil….men de kanske inte heller kommer skicka brev så posten dör väl ut….eller så blir det klisteretiketter och maskinskrivna adresser. Då blir några arbetslösa. Men intressant ändå.

Och sen nån från Arbetsförmedlingen som berättade att 6 miljarder kronor gick tillbaka till staten för att man inte kunde ordna jobb till folk, alltså arbetsmarknadsinsatser…och då kom frågan om privata aktörer på den marknaden upp…och då tänkte jag på assistansfusk…och jag tror ju INTE på det hur höger jag än är. Jag tror på staten liksom. Fast inte det heller för det är en koloss på lerfötter. Jag tror på GODA människor. Fast de är så få….en kinesisk man talade om att kineser pratar bara mat och pengar..och att det var vanligt österut…och det var ju lustigt. För pengar är ju fult att prata om här…vi kan däremot prata om saker vi äger…..

Och problem jag ser med CH….Kanske att man skäms lite när man ska dra sig ur en konversation och inte vill verka oartig/ointresserad/oförskämd. Smyglyssnandet….glömma bort att stänga av och sen ha sex?

Glömma bort att man har en familj att samtala med och prata med okända?

Och…kan man tänka sig att man kan starta en grupp för nazister? Islamister? Feminister? alltså små snackbubblor som hatar judar, judar och män?

Inte vet jag. Och detta är då utöver att Clubhouse får del av alla dina kontakter….

Jo, jag ska nu gå tillbaka, under ordnade former. Kanske när jag är lite piggare? Kanske när jag har något jag vill ha svar på (jag har ju oftast alla svar själv;)) eller när mina två böcker kommer ut. Jag skulle ju kunna babbla om psykisk ohälsa tänker jag…men jag har lite tveksamheter kring det när man jobbar med det. kanske enklare om man är lekman?

Så, det kommer väl ta ett tag innan folk lärt sig alla ”koder” för Clubhouse men absolut, om inget otäckt händer så tror jag att detta är nya ”flugan”. Men får väl bara hoppas att inga spädbarn glöms bort i vagnen och att Trump inte bjuds in….

God natt!

/A

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen