TV-tips

Motvilligt såg jag ett program med influerare och PR-personer på Svtplay. Det handlade om den makt vissa stora influencers har. Isabella Löwengrip var med…oklart varför, hon är ju en erkänd lögnare som inte lyckats så bra och som jag liksom inte ser som någon som en enda människa skulle vilja ta efter…sen en till som tidigare haft med sina barn i inlägg men verkar ha slutat med det för att hon och hennes make upptäckte att det styrde deras liv….herregud alltså vad folk gör för pengar och likes. Sen var det en forskare också och även om jag ville låta bli att se i ett felriktat försök att inte stödja influencers så var det bra. För det sätter fokus på vad dessa människor GÖR. Deras ”yrke” är att sälja reklamplats på sig själva….alltså, de lever på att visa upp andras grejer….snacka om ihåligt.

Och man kan då dra in 37 miljoner om året i vinst….Sen pratades det lite om att de ofta är dåliga på att rklammarkera och betala skatter osv…

jag ringde Skatteverket förresten…bara för att höra. Om man gör ett betalt samarbete med t.ex Marbodal. Och de bygger ett kök åt en för låt säga 800000kronor. Då ska man skatta för det och eftersom man med sin höga influencerlön kommer upp över en årsinkomst över 530000kr så blir skatten ca 50%. Så man ska då betala in 400000kr i skatt. K2 hette blanketten. Men, om man också får BETALT för detta, utöver att man får ett kök billigare så måste man betala in inkomstskatt på det, om man får 50000kr så ska man betala typ 30%…eller så är man att betrakta som anställd av dem och då betalar företaget skatt. Sen måste man kanske ändra i sina uppgifter om hur standarden höjts i huset pga lyxrenoveringen och så blir det sannolikt inkomstskatt på det. Några frågor på det?

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen