Hotell eller äldreboende?

Photobooth…så här ser jag ut när jag bloggar med feber…..

Jag har idag hört samma inslag minst två gånger på nyheterna. Att en professor säger att numera coronatomma kontor skulle kunna bli äldreboenden istället framöver. Petter Stordalen säger då med en förminskande ton att professorer kan säga vilka galenskaper som helst men att HAN minsann lever i verkligheten och har stora planer för framtiden….och jag tänker….att jag inte precis känner för att bo på hans hotell, eller låta honom få en enda krona till av mig iallafall.

Jag har hört att en del spår att vi post Corona kommer bli lika vildsint glada och festande som efter första världskriget. Det nya 20-talet…vilket ju passar bra eftersom vi återigen är på 20-talet. MEN jag tänker att många kanske ändå har funnit någon slags ro i att inte flänga hit och dit, många omvärderar saker och miljöns viktighet och avstår att flyga. Nu hade ju Stordalen NYA planer för hotellen (han har 200st) och vad DET betyder vet ju inte jag, kanske de ska ha inbyggda gallerior, äventyrsbad, inomhusskidåkning och bli som Finlandsbåtar utan att man behöver resa någonstans. Allt verkar möjligt för den mannen.

Jag tänker att det inte var SÅ farligt att inte resa ett år, kanske man inte mste resa fyra gånger per år, kanske man märkt att man kan ha det bra hemma, gillade at odla, ville bygga egen uppvärmd pool och att konsumtion inte gör en lycklig? Inte vet jag men många har nog fått mer pengar över nu när man inte behövt köpa bensin, pendeltågskort och rest så mycket.

Eller, så har jag helt fel och alla kommer verkligen få tokfnatt när detta är över. Men NÄR tar det slut. Jag tycker mig inte se tecknen i skyn…och som sagt, jag fick det, jag har det fortfarande och idag, mer än fem månader efter har jag återigen feber över 38 grader och flåsade mig uppför den lilla backen till vårt hus efter att ha hämtat dottern 200m från huset….jag är inte figg på bodyflight, zip-line eller någon som helst aktivitet utöver att sitta ner och sticka, sy klart min klänning, vara med mina barn och annan familj och sen LÄSA. Och jag tänker läsa om böcker. Fettpärlan är en sådan bok som jag ständigt vardrar tillbaka till i tankarna…det kanske är dags nu att läsa om den…?

Hej hopp!

A

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen