Anmäla reklam

Visste ni att man inte kan anmäla reklam till RO anonymt? Det trodde jag var en självklarhet. Man ser ofta galna grejer i reklam. Speciellt gäller detta skönhetsprodukter eller hudvård och sen kosttillskott. Eller så är min bild snedvriden bara för att jag hamnat i någon filterbubbla. Filterbubblan som verkligen inte passar mig i så fall för jag använder knappt hudvårdsgrejer och äter inga kosttillskott…

Eller är det så att just detta är en marknad som är för oreglerad? Jag har sällan varit med om att bilreklam upprör (om det inte är nakna eller lättklädda damer med men det är det ju sällan i de sammanhangen längre här) men aldrig att jag hört att Ford lovat fem växlar men sen fick man bara fyra typ….

Men jag vet en del om vad som inte är verkligt. Det finns till exempel inget som kan påverka hudens åldrande…..utom att typ undvika solen. Kanske låta bli alkohol och sena kvällar för att inte bli plufsig..? Det finns också en miljardindustri kring tillskott som en enkel sallad kan hjälpa dig lika bra med, nämligen att få i dig nödvändiga vitaminer. Igår såg jag en som vanligt influencerbeströdd reklam för ett kosttillskott som innehöll 10000% mer av ett ämne än vad som är den rekommenderade dagliga dosen….en kur sa influencern…men så säljs den inte. och 90 dagar, för så många doser var det i en förpackning, är lite längre än en kur tänker jag…om man inte har TBC, hepatit-C eller HIV då…..

Men, jag är så trött på idiotier, trött på folk som hellre följer någon som är snygg än någon som kan något och kanske bara det beror på att beige är en fin färg? Vet, ej, men skulle gärna vilja läsa på mer om psykologin bakom detta. Att massorna följer….så spännande om man kunde leda folk rätt!

Iallafall, jag såg bilder från stormningen av Capitolium….shit, vilka galningar! Påhejade av Trump. De skulle döda vicepresidenten. Och hur de gick där helt obekymrade över att bli filmade?!? Herregud alltså vad folk gör för sin ”ledare”. Verkligt otäckt. Några med ölburkar i hand….så glad att vi inte är där ännu i Sverige, men det kommer väl. Sverige följer efter USA så det är tyvärr bara en tidsfråga innan vi också har folk i styrande position som bara är där för att de är rika och kända. Dåliga meriter för att styra ett land tänker jag.

Jag hörde lite på radion om Frankrike, de har ganska mycket korruption där, det är också ett hot mot demokratin och rättsstaten, men där kar Sarkozy nu blivit dömd. Det är ju fantastiskt bra om det blir så (om han är skyldig då), att rättvisan segrar. Men där är iallafall politikerna utbildade på något sätt…det känns ändå bättre än att vem som helst kan trava in från gatan och ta över.

Och så Vetlanda….alltså, jag orkar inte ta in mer sånt.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen