Tänkaren

Som ni ser…jag har mycket att tänka på…

Jag skulle vakna lite senare idag men…väcktes tidigt av en blixt i ansiktet, jag ska inte dela den bilden med er för….inga bilder som når internet går någonsin att bli fri ifrån.

Maken skulle upp tidigare och tyckte att jag såg så rolig ut när jag sov…”vem sover då där” frågade han mig och brände av en bild, med blixt…

Jag var mitt i en dröm. Scenariot var: Lagtävling i fäktning, barnen skulle ställa upp med sina föräldrar och då orkade inte maken…så laget skulle förlora. Då klädde jag snabbt om, trots att jag var sjuk (ja detta har nu efter drygt sex månader blivit en integrerad del av min verklighet) och ställde upp. Så, att jag ligger och tänker ut saker om nätterna kan vara sant. Och det var bara bra att få det dokumenterat. Jag har mycket att tänka på, bland annat att jag idag fick ”lön” från jobbet och FK på sammanlagt 22200 kronor vilket kanske inte låter som lite pengar direkt för vissa men jag är van vid att få ut mellan 35-37000 och eftersom jag betalar i princip alla räkningar så är kontot snabbt tomt. Sen får jag be maken om pengar…..

Nej, det går ingen nöd på oss men…om man tänker i det längre perspektivet, pension och så…ja då blir det faktiskt lite oroligt. Och jag försenas i min ST. En specialist tjänar ungefär 30000kronor mer än jag i månaden och det är det min framtida pension ska grunda sig på…..som läkare har man många år med studieskulder 5,5 och i mitt fall 8 år med CSN för jag pluggade ju bl.a två år på tandläkarlinjen innan, och sen underläkarvik med mkt låg lön (25-27000 innan skatt) och sen AT också med lägsta listlön i två år så man behöver hög lön sista åren för att kunna leva bra. Jag tror att jag vid sista orange kuvert skulle få ut 16000kr/månaden…..det blir ingen fest kan jag säga. och jag har nu 14 år till pension. MAO, jag behöver bli frisk snart, arbeta heltid och sen fortsätta arbeta efter 70 om jag ska få åka på den där resan till St Thomas som jag önskar. En gång.

Färdiggnällt, nu ska Tylla kläs på (ja hon har svårt att göra det själv för hon är LAT) och sen ska hon äta frukost också…jag gick undan i morse för rösten var så dålig….livet alltså, det suger lite just nu.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen