Och så var jag där igen…

https://cvkungen.se/hur-man-skriver-ett-cv/writing-education-on-your-resume

Jag läser att vår jämställdhetsminister Märta Stenevi har en oavslutad fil.kand i litteraturvetenskap, film, förlagskunskap och företagsekonomi från Lunds Universitet…detta skulle hon ha gjort 1995-1998 alltså mellan 19-22 åå. Man ska i ett CV ta med oavslutade kurser/examina om det är relevant för det jobb man söker enl länken ovan. Och om man som högsta utbildning bara har t.ex gymnasium så ska det med. 142000kronor i månaden ändå…det är inte illa.

https://www.regeringen.se/sveriges-regering/arbetsmarknadsdepartementet/marta-stenevi/cv-marta-stenevi/

Som för vår Svetsminister, förlåt, Statsminister….han har en svetsutbildning. Den verkar avslutad. Det räcker så. Han behöver inte ta med att han gått grundskolan och 2 år i gymnasiet. Vi fattar, de första nio åren går alla om det inte råder osedvanligt märkliga omständigheter och gymnasium…jag vet inte, han har ju en yrkesutbildning och gick den kortare ekonomutbildningen, VILL vi veta det? Och sen, 1,5 år på Socialhögskolan…. den kan ju inte vara avslutad? Det tar numera 3,5 år att bli socionom….så det lämnar lite att fundera kring.

Jag undrar, varför vill inte folk med tunga utbildningar bli politiker? är det för att det är så svårt att diskutera med folk som tror de vet allt (pga vet mindre). För tvärsäkerhet uppstår ju nästan bara hos de som antingen är patologiskt nöjda med sig själva eller faktiskt inte vet att världen är lite större och svårare ihopsatt än de tror….Jag vet, jag hakar upp mig. Och en sak till. Jävligt ojämställt i raden av jämställdhetsministrar, sedan 70-talet bara fyra män! Ska det vara så? Kan inte en MAN förstå jämställdhet eller?

Hejdå!

Jo, för övrigt anser jag att ALLA bör avgå! NU!

/A

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen