Min hjälte!

Jag ska inte outa vem denne person är, för HEN är lite hemlig av sig. Verkar i det tysta och tycker oftast att JAG är asjobbig…för att jag är på alla bollar, tycker en massa saker, skriver insändare och bär mig åt. MEN jag är iallafall väldigt stolt över att vara……….med denna person. Som nyligen gjorde en insats.

Eller HEN gör ofta det, storartade farliga grejer, inte som jag, alls.

Iallafall, den här personen blev nyligen omkört på en 70-väg i ca 110 blås. Och tänker helt riktigt ”vilken idiot”. Och sen…såg HEN samma bil vid lokala ICA-butiken och DÅ. Den här personen är en MYCKET vältränad person som springer en mil typ varje dag och tränar allt mellan himmel och jord är en bit över 1,80 och ja ni fattar en superatlet. Som dessutom är LUGN! Inte som jag en småfet 50+kvinna som bara har satans feber och dessutom skriver om det i DN….och kanske ändå skulle ha blivit förbannad, kört efter vederbörande och stått och skrikit lite på håll, nån meter iallafall…..

Så, HEN väntar vid bilen och ser en personen som hör ihop med hantverkarbilen (det var så den kändes igen, kör med logga, telefonnr osv(!). Mannen vinglar ut från butiken med sin kasse full av öl(!) och ska köra därifrån varpå HEN säger:

-Kör du bilen är du rökt!

De stod nästipp mot nästipp en god stund och den berusade personen mopsade lite men HEN stod lugnt kvar…..slutligen rör sig den berusade mannen mot bilen och HEN gjorde sig redo mentalt för att ”lägga ner” personen i fråga (vilket sannolikt hade gått väldigt lugnt tillväga med lite fina grepp). Nåväl, den berusade personen tog sina bilnycklar och avlägsnade sig till fots…och sen fick HEN hejarop från folk som bevittnat det hela.

Och jag tänker, vad få personer som har civilkurage nog att ingripa. Bravo säger jag! Ibland manar jag på maken när vi bevittnar saker från bilen och oftast bli han mer arg på mig för att jag är så ettrig. Men det har hänt att han hoppat ut, visat brickan och berättat för folk att man inte kör om på insidan och för rött mitt framför en polis ur tjänst helt utan vidare…och jag ÖNSKAR att jag var polis. Eller 1,85, väga 89 kilo och vara full av muskler. Jag skulle kunna sitta i korsningen nedanför mitt hus och tjäna så mycket pengar på fort-och rödljuskörningar så ni anar inte. Jag skulle aldrig behöva arbeta mer för vi har bara en huvudväg här ute så ALLA måste förbi MIG! Och folk kör verkligen som om det brann i baken på dem helt hänsynslöst bland barn och andra.

Men som sagt, heja HEN! I love you! Keep it up och för er som oroar er för att bli nedslagna eller få en kula i skallen av liknande händelser, fota/filma och ring 112. För en sån här person kan köra ihjäl någon, kanske ett barn, eller kanske slå ett barn, eller en fru när de kommer hem FULLA efter en dag på jobbet.

Detta har inte med just hantverkare att göra såklart, jag älskar kunniga byggare, men vi måste vara nyktra i trafiken, och KÖR INTE FULL I EN FIRMABIL! Det är så extra korkat.

Jo, för övrigt tycker min bror att jag ska köpa en ny termometer….det är han och Hanne Kjöller mot mig känns det som…;)

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen