Empati?

Jag skrev ngt på Instagram om hur sexköpare inte kan förväntas visa empati….och nu på morgonen läser jag detta i DN:

Det allra första jag tänker på är att de här killarna tjafsar om en tjej…sen ska förnedra någon och då klär ut vederbörande till en TJEJ. Och redan då blir jag förbannad.

Men, stora grejen är att vi ”vanliga”, ”normala” människor som grupp verkar tro att de här människorna som mördar, våldtar, rånar, skjuter, skrämmer och köper sex på något sätt ska ÅNGRA sig, ha medlidande. För OM de hade det, tror ni då att de skulle bete sig så här?

Jag hörde en forskare på P1 ganska nyligen att Kriminalvården försökt sig på att ge terapi för våldsverkare genom att visa upp bilder på sönderslagna människor…för att de skulle ”förstå” vad de gjort. Resultat? De mådde BRA. Så sluta med det. Det är inte rehabilitering, det ger motsatt effekt om något.

Vi måste sluta ”behandla” folk med metoder som inte funkar. För det kostar skattepengar. Det kanske ÄR bättre att bara låsa in och kasta bort nyckeln…tills vi VET hur dessa personer (om det går vilket jag starkt betvivlar) ska rehabiliteras till laglydiga trevliga personer? Eller? För om de Kriminalvården gör saknar effekt eller släpper ut folk som genast kommer återfalla i brott….då ska vi bygga fler och säkrare fängelser för pengarna och inget annat. Och som vanligt, mitt mantra, se till att polisen får mer resurser och bättre arbetsvillkor. Det inkluderar lön.

Jag fattar, de här människorna kanske blivit slagna som barn…svaret på det är…? Att barn som far illa inte ska bo med elaka och empatilösa människor. Alla sådana är inte kriminella…de kan vara läkare, präster, lärare, betongare eller taxichaufförer…..världen är full av människor som är olika, varför tror vi att de här personerna som polisen efter mycket om och men lyckats få tag på är NORMALA? Och ska ha normala reaktioner……?

Nu kaffe, sen skjutsa barn i regn.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen