YOLO

God morgon!

Jag väcktes av en 11-årig kille i min säng som ville kramas! Är inte det underbart? Att barnen fortfarande vill krama en när man är en sådan usel mamma…Igår åkt vi till stranden för att kolla att barnen klarar att simma 30m….i sina nya våtträkter. De ska på seglarläger en vecka ihop och det är egentligen ett krav att kunna simma 200m men minimi är 30. Så för att de inte ska få en köldchock då i början av lägret köpte vi våtdräkter. Det var en hit. Men lilla T….vågar inte riktigt sig ut på det djupa och jag misstänker med mitt tränade öga att hon stöter ifrån lite från botten….

Men vi ger oss INTE. Varje dag nu fram till lägret ska vi åka dit och bada. Och vet ni? när vi är där så L E K E R de! Old fashioned barnlek, utan skärmar, länge. Vi stannade längre än det var tänkt bara därför. Jag åkte och handlade lite fika för att de skulle hålla ut….men. Ont i ena axeln, väldigt varmt i solen och feber gjorde att jag gick därifrån…och det var ju ett misstag. det förstod jag redan efter 50m. För jag kände att det redan var för mycket bara att stå med barnen och se dem leka, försöka instuera T i hur man simmar och sen handla på det….

Jag vaknade med över 38 grader nu. Och det första jag tänker på är ”visdomsord”. Carpe diem, you only live once, livet är för kort för tråkiga kläder, man ångrar bara det man inte gjort och ja, ni vet. Allt det som får en att gå upp varje dag, göra något extra kul och så vidare.

Jag tror ni kan ana paniken för en som är drabbad av postinfektiös trötthet….man känner mer: Gör du det här kanske du dör! Eller, detta kommer du få ångra imorgon! Och: Varför köpa den där klänningen som du aldrig kommer orka gå på fest i! Och även om champagnen är torr, kall gratis och fukking ROSA kommer du få sån jävla huvudvärk att du blir sängliggande i fem dagar.

Och , är mitt nya jag.

Vila, ta S M Å steg, pacing, inte överanstränga, inte glömma att äta, inte äta socker före mat och alla andra livsviktiga råd. De tar livsgnistan ifrån mig. Och det är då inte ens i närheten av hur stressande det är att varje månad inte få in 10000kronor mer än nu. Jag tänker på pensionen, kommer jag någonsin bli klar med min ST-utbildning? ska jag kunna arbeta heltid igen? Just heltid är väl inte önskedrömmen men…va fan!? man måste ju bli KLAR någon gång!?

Och, jag ser trädgården växa igen, tomatplantorna behöver få större krukor….jag funderar allvarligt på att ta in en trädgårdsmästare….det är FÖR JÄVLIGT att ha det så här! Jag orkar liksom inte ens bli glad åt att maken planerar att ta oss alla till Frankrike…..

Jag växte upp med en häcka av vresros, jag tror den heter så. Den ger platta nypon och jag minns att man båda älskade och hatade den. Den är taggig men doftar så fint!
Så här kan jag tänka det att ha det hemma, asketiskt. Dit skulle jag gärna åka en dag…åka skidor, ja det hade jag önskat att jag orkade. Jag försökte på sportlovet. Två åk blev det i den lokala backen….dagen efter värk och feber.
Helt vanliga vardagsfågar. Men de ÄR ju så vackra!
Rikligt med pollen…har aldrig sett så mycket faktiskt tror jag.
God morgon liksom, tack för kaffet!
Igår, innan vi gav oss av. Jag köpte massor med ljusblå penséer i våras. Nu ger de utdelning men jag skulle vilja livrädda dem sedan och plantera ut i trädgården. Men orken…villhöver en trädgårdsarkitekt!
Simba tränger sig alltid på när jag ska skriva något..det går bra 10 sekunder sen klöser han mig….
Always look on the bright side of life…inte helt lätt när trycksår är det man mest av allt ser framför sig varje gång man gjort något nödvändigt eller trevligt.
Som det här till exempel för en vecka sedan. Dagen efter, huvudvärk och feber. Men, jag kan inte sätta hela mitt liv på ”hold”….jag har BARN! de fattar inte att jag inte orkar, JAG fattar inte att jag inte orkar.

Kanske man skulle skicka iväg sig själv till ett nunnekloster, det är faktiskt en återkommande tanke…för att snabbrehabba mig själv. Vita väggar, kala golv, tystnad och ingen wifi… Men, sannolikt skulle jag då inspireras till en roman i klostermiljö dör någon förgiftas med bolmört….

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen