Sommarlov i nya världen

Tre barn på seglarläger, maken sover och de övriga barnen utspridda mellan Sigtuna och Skeppargatan. Idag ska jag försöka ta det lugnt och få något gjort. Planen jag gav maken igår innan han somnade föll i oklar jord. Han verkar vilja….gör ingenting medan jag ser möjligheterna…

Jag backar till igår.

37,5 i medeltal (när man har i princip kronisk feber mäter man ofta och den pendlar över dagen. Men som en 36,5 person pre Corona är att ligga på endast 37,1 besvärligt. Man mår inte bra. Icke desto mindre skulle de små iväg och vara på plats 9. Sen info för föräldrar och hjälpa till att bädda tre sängar. De klarade inte bäddningen helt själva men det beror på att vi har sådana där campinglakan med flik för kudden och sen ska man krypa ned i ”säcken” och ha ett täcke löst ovanpå. Men, de packade upp och klädde om för simprov. Vi hörde inget mer före 21.30 och då hade alla överlevt. De hade t o m seglat en båt ihop! Jag ÄLSKAR Rastaholms seglarläger. Det kommer vi skicka dem på varje år tills de blir myndiga! Sån lyx, de lär sig bo ifrån oss, regler, får nya vänner. Mobil/skärmvila 23,5h/dygn. Det kan inte bli bättre!

Men jag tog i, handlade en bikini till min mamma, tvingade maken att åka med skräp (följde såklart med och hjälpte till både att avgöra vad som var skräp och packa) vi gav bort den älskade stora poolen till grannarna för nu har vi en studsmatta istället som barnen har önskat. Vi hämtade ett släp hos exmaken och sen….kom vi hem och jag tog tag i Tyllas rum. Jag har givit bort 1,5 sopsäck med urvuxna barnkläder, en stor påse skor och nu fått ihop en hel sopsäck skräp och trasiga leksaker, det senare i bara ETT rum!

Det är helt galet! Jag skulle vilja rensa varje rum i huset och kasta allt som inte används eller skräpar ner. Jag sa det till maken innan han somnade, jag tar mina skåp i sovrummet imorgon (har två, de där i rotting från IKEA som nu är dyrare än när vi köpte dem, han har ett, till brädden fyllt med oidentifierade saker som jag misstänker bara är skräp…) men han visade inget intresse av att rensa. I förra veckan bad jag honom byta jobbväska…han tömde den han haft senaste året och till och med han skrattade. Den bestod till hälften av nässpray, snorpapper och tomma snusdosor…..det såg ut som en installation när den tömdes.

Idag ska vi rensa trädgården på skräp, överblivet byggmaterial och rensa ur förrådet. Vi hann aldrig det igår riktigt.

Jag har en dröm om att styra upp mitt arbetsrum, få en trädgårdsbod och ha var sak på sin plats samt en garderob till mig….Vi får se. Jo, en trädgårdsarkitekt som är en ammal vän kommer också på tis för trädgården och bullret är ett problem. Jag vill ha ett bullerskydd och snitsa till min trädgård så jag får en fruktträdgård (orchard) och kombinerad odlingsplats med mikroklimat om möjligt. Bygga ny hönsgård som inte är gjord så slarvigt som den vi har som i princip är en restprodukt av den tidigare och vars dörr inte kan stängas utan ett spännband…

Men, jag hörde igår att virket börjar ta slut…..vi får se hur det går då med våra planer….

Jag har sparat en gammal dörr och tänkt måla i en cool färg och ha som font till ett träd….det kanske bli nödvändigt för att dryga ut?

Jag har också målat en hel massa spröjsade fönser svarta i tron att det skulle bli del i ett växthus…vi får se även hur det går.

Vi avslutade dagen med att se fotboll. Danmark, vilken grej. Jag var bombsäker på att han dog där. Det tog sådan T I D! Och nu är väl den karriären över…..jag tänker att förvånansvärt många idrottare dör på plan…tar de aldrig EKG på dem?

Det är som sagt inte så nyttigt med elitidrott på den nivån. Vi människor är inte gjorda för sånt. Vi är mer gjorda för att hushålla med energi…det är ju logiskt eftersom vi oftast, genom historien svultit. Men att röra på sig är bra, för att liksom inte stelna. Men inte extrem ansträngning. Det är dåligt för kroppen. Nån lärare på läkarlinjen sa en gång till ig: man ska träna som för Vasaloppet, inte åka det. Och jag tar det till mig nu, mer än någonsin. Jag kan ju inte träna just nu, får sådana bakslag.

Vaknade med 38,2 bara efter det jag uträttade igår….så, jag skruvar ned tempot idag, och matintaget. Men att vara stilla…..det kräver propofol för mig.

Nu kaffe. Bilder gick inte att ladda upp pga, inte fan vet jag! ngt i telefonen strular och maken sover, jag vågar aldrig väcka honom när han är ledig OCH barnfri. det kan förstöra hans vecka.

Jo, jag såg The Singapore grip, det kan ni låta bli. Den var töntig. Sen testade jag Capitani…den kan ni också låta bli. Nog för att jag fattar att vi svenskar är annorlunda men dessa hierarkier utomlands inom polis osv…ej trovärdigt. Och, för snygga människor….så ser vi heller inte ut. Jag har ofta försökt se utländsk film men finner att t.ex spanskt är väldigt könsstereotypt (utom Almodóvar då kanske), ryskt helt omöjligt att se och sydamerikanskt för våldsamt. Jag gillar franskt danskt (fast de röker och är otrogna hela tiden) och sen mkt brittiskt.

Men kolla in insta, där händer det alltid grejer!

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen