Fever, in the morning fever all through the night….

Det börjar verkligen bli VÄLDIGT tröttsamt detta. Jag har legat på låg feber senaste veckorna och sista fyra dagarna varit så trött att jag gått och vilat en stund under dagen. Lite värk i huvudet men, jag har ju medicin (som gör mig lite trött men mer, orkeslös liksom). Så vad är hönan eller ägget undrar man?

Men, igår var det träning, öppen för alla fäktare och jag hade bestämt mig för att åka dit med sonen allra minst, att få med Tylla kändes helt enkelt för arbetsamt för mig. Jag lade mig i sängen och somnade en stund innan för att orka med. Trots att vi var många i huset (fyra av barnen, en sambo till äldsta dottern och sen maken och jag) och ljudvolymen stundtals hög somnade jag utan problem med öppen dörr.

Jag klädde om och vi drog iväg. Och när jag kom fram till hallen hade jag såklart GLÖMT skorna! Jag anlände i flipflops. Mina älskade Havaianas i rosa med skimmer i remmarna. Så dottern med storlek 43 i skor fick ta mina 39:or och jag kan vara den första att fäktas värja och florett i sådana finfina bananformade skor.

Vi hade med en granne, sonens kompis, som var urduktig. Jag gillar att ta med andras barn, visa dem lite nya grejer…så han och jag fäktades lite som musketörerna avslutningsvis, så det sjöng i klingorna. Jag tror kanske att vi hade lika kul faktiskt!

Det här är då den lägsta temp jag uppmätte, på den GAMLA termometern som min bror säger visar fel…den nya visar idag 38,3….samma märke, lika dyra….

Men, sen var jag död. Vi var många döda där igår. Min ”fäktkompis” Greger ville ha en match men ingen av orss orkade till slut. Och där, fick jag för första gången höra att vi i augusti ska börja vaccinera barn…..och då, började även jag bli lite orolig.

Min bestämda åsikt (som ju kan vara helt FEL) är att man inte vaccinerar dem som inte har risk för att DÖ av en sjukdom. Att man ska tillämpa försiktighetsprincipen och att BARN ska man vara ytterst försiktig med. Även om det smärtar mig att skriva att min förväntade livslängd från nu, i bästa fall är 70 år till…(ja jag är optimist) så har jag haft 50 friska år. Att vaccinera de som bara är 14 år med kanske 110 år framför sig…och som i princip lösper NOLL risk att dö av Covid-19…med helt oklara eventuella långtidseffekter av ett snabbutvecklat vaccin….nja. Det vet jag verkligen inte om jag skulle göra.

Vid svininfluensan lät jag vaccinera barnen, jag har sett till att ge dem TBE-vaccin, de har till och med fått TBC-vaccin (som BVC-sköterska rekommenderade att de tog fast jag ansåg det onödigt och att jag vet att det är ineffektivt, men jag bedömde att det var ett gammalt och välbeprövat vaccin som jag själv fått som barn och under läkarutbildningen.) då de föddes och levde sina liv i ett område med mycket smitta pga stor invandring i ”orten”…jag är en PRO-vaccinerare! Även om jag inte tar resevaccin och så….i onödan…men så reser vi bara till ”säkra” länder.

Alla minns Narkolepsiskandalen…det vill vi INTE vara med om igen. Vet ni, min granne har en kompis som fick det, och fick skadestånd….hur mycket? 50000kr. Låter det mycket? TÄNK OM! hon kan inte arbeta, somnar när som helst och ja, hur kul blir livet då? Kan man köra bil? Kan man gå på teatern, kan man ens ta en simtur i Medelhavet utan att vara rädd för att somna? Jag vet för lite om vad för mediciner som kan hjälpa och hur deras vardag ser ut…men vill jag låta vaccinera mina barn med ett supernytt vaccin mot en sjukdom jag själv drabbats hårt av men än så länge överlevt med risken att de reagerar som jag…eller få långtidsbiverkningar. Jag och maken är rörande överens om detta. Nej är svaret. Nu är ju mina barn yngre än vad som rekommenderas….så jag behöver inte ta ställning ännu. men här sitter jag med 39 graders feber och är väldigt störd över att jag inte kan göra något roligt för då blir jag sjuk, jag blir galet uttråkad och tappar gnistan av att inte göra något roligt och jag är rädd att mina barn bara kommer minnas sin uppväxt som att ”mamma hade feber och huvudvärk och ville vila” utöver att jag jag var grinig och trött och hela tiden försvann ifrån alla jobbiga situationer, ställde in julen osv.

Maken är vaccinerad sedan några dagar. NOLL biverkningar av Pfizer än så länge…men inatt torrhostade jag, och då får man ju panik! Har jag fått det igen? Jag har bokat test, det går inte att få som sjukvårdspersonal av någon anledning och man har ju ingen aning om när testet kommer och när man får svar…den här sjukan är verkligen ett stresstest!!

Nu knackar grannen på. Jag måste sluta!

Ja, det är det ju. Fort ska det går, V10 ska man ha, slurp vad miljövänligt! det enda förmildrande är att kungens båt är förhållandevis blygsam där den ligger invid slottet. Eller, är det en VÄRRE miljöbov att inte växla upp till en nyare modell med en miljövänligare motor???? han som är sådan ”miljövän”..eller vill han bara vara ute i det fria? kanske vi ändå ska släppa de kungliga just fria?

Anna

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen