Blåbär

Min tomt. Snart ska gamla hönshuset rivas, hönsgården ska bli större och snyggare men först efter att vi byggt plank och gjort klart på framsidan. Här ska nämligen en grävmaskin fram. Och jag måste flytta en thujahäck, det ser jag INTE fram emot…men sånt är livet här när man inte gör allt i rätt ordning…..Snart så!
Mindre än tio meter från huset skulle jag kunna plocka blåbär så det räcker för en paj. Men paj är onyttigt. Så jag äter dem rakt av. Jag ser inte fram emot att tomten säljs och ”förstörs” av ett hus. Och med tanke på vilket tjafs det varit med all hus häromkring vad gäller störning av buller, matos (pizzeria i huset nedanför), leveranser innan fem på morgonen osv så tror jag att det kan bli svårt med bygglov (jag hoppas på det).
Jag valde ”the road less travelled” på hemväg från skolan idag och hittade en fin koja.
Någon kanske saknar ett verktyg…..?

Jag hade en väldigt bra morgon ändå. Alla kom iväg utan tjafs. Jag fick lite motion genom att gå fram och tillbaka till skolan. Barnen var gulliga och fröken fick en bok av mig. Jag gjorde mina röstövningar, jag tränade min arm och jag har bara LITE ångest över att ta mig till DS idag…jag funderar på att åka förbi Brunnsvikens trädgård för att äta lunch…men risken är att jag handlar något mer så….Jag skulle också vilja åka till Bergianska när jag ändå är på andra sidan stan…men kanske de inte är öppna…Så jag låter nog bli och äter istället den jordärtskockssoppa jag gjorde igår av det jag grävde upp här hemma. Den blev asgod. Lök, vatten, vitt vin, grädde salt och peppar…thats it! Det kan liksom inte bli enklare.

Jag somnade ifrån 100% bonde igår men ska inte se mer nu. Jag ska läsa. Jag ska skriva ner mina tankar för en ny bok och sen…som sagt åka iväg. Ikväll ska familjen gå uppför pulkabacken, 2h skärmtid. Frank ska till Saxofonlektion och sen…om igen, och igen, och igen…..evigheten IRL.

Ja, det här är en återkommande kommentar när någon ogillar influencers allt mer desperata försök att kränga oetiska, onödiga, miljöfarliga eller dåliga produkter. Jag har inte suddat bort vem som skrev för det är ju ändå offentligt. Men att vad jag antar är en kvinna ofta tycker att andra kvinnor som inte tycker som dem förmodligen har en för liten k….. känns väldigt…vad ska man säga…korkat? Antifeministiskt? Medeltida? Gottmänniskolikt? Tydligen är man bara en gnällkärringsföljare om man inte tycker som influencern. Influencers ska alltså endast ha gillande följare. Det tycker jag faktiskt är en BRA idé. De skulle kunna stortera bort och blocka alla som tycker olika för ett jämnt och fint flöde. Då skulle också marknadsförarna verkligen få veta hur många gilla de betalar för. Jag misstänker att en hel del följer bara för att ogilla…..Och influencern i fråga svarar på en del kritik….till henne vill jag bara säga, och stavas med h inte K! Men så kan det gå.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen