På den fjärde dagen fjällade hon

bild 5
Detta kom med posten, tack så hjärtligt. Jag sparar dem ett tag och delar med mig av ena.

 

 

Just precis nu reste jag mig upp för att ta mitt te jag gjort iordning och märkte att jag druckit upp det.

 

Jag stod häromdagen på apoteket, världens långsammaste apotek, det har konstaterat för länge sedan men det ligger närmast. Just nu har jag heller inte bråttom. Men icke desto mindre gillar jag snabbhet. Jag har nämligen oftast bråttom. Jag tänker att om jag drev ett apotek skulle jag vilja ha snabb personel. Eller billig personal som kompenserade för alla kunder som på grund av all väntan tar sitt recept och sin inköpslista annorstädes.

Jag hade dock inte bråttom. Jag stod och tittade på behörigt avstånd från alla uppenbart sjuka personer och fnös år diverse kosttillskott, läste noggrannare på förpackningarna med intimrakning. Jag kan väldigt lite om sådant. Och sen började jag dras mot ett stort ställ med hudvårdsprodukter. Där utlovades mjuka fötter. MJUKA FÖTTER, allt jag någonsin önskat mig!

Det stod inget pris men jag tänkte att jag kan ju fråga när jag kommer fram, är det för dyrt lägger jag tillbaka det. Jag fick stå ytterligare en stund och såg då makens mjällshampo. Det är supereffektivt (läs antagligen giftigt) och hade just tagit slut. Detta delvis på grund av att han listat ut att man kan tvätta ansiktet med det…det blir superrent och mjukt (antagligen giftigt). Jag kände mig alltså plötsligt effektiv, snäll och tålmodig.

 

bild 1
Fint litet paket.

 

När det efter ytterligare en liten stund (som innebar att jag kom ihåg att köpa TVÅ barntandkrämer) kom fram till kassan med mitt recept och allt jag plockat på mig frågade jag om förpackningen med ”mjuka fötter”. (Det slog mig att detta kanske var deras strategi, de hoppades på att folk blir så uttråkade av att vänta att de börjar shoppa. De räknar med att de flesta inte är som jag. Jag brukar i vanliga fall raskt marschera ut och muttra att det HÄR tar ju för LÅNG TID. Men jag är inte som alla andra.)

-Är det svindyrt, typ 300 eller? (JAG)

-Ja nästan säger han, halva. (Apotekaren)

-Aha, 150? (JAG)

-Nej 200…(Apotekaren)

Jag lät bli att säga något om att det ju inte är halva utan en tredjedel och tänkte att det kanske är därför det går så långsamt här.

-Jag tar den, det är billigare än pedikyr ändå. Han såg inte ut att veta vad det var. (JAG)

Jag testade inte de mjuka fötterna direkt. Det skulle nämligen ta 90 minuter (en och en halv timme…)

Och så mycket tid hade jag inte just då, barnen skulle hämtas. Dagen därpå däremot testade jag. Jag läste lite snabbt på baksidan, och följde instruktionerna till punkt och pricka.

När jag öppnade förpackningen märkte jag att det läckt ut lite vätska. Jag lät det vara så och tvättade händerna ordentligt, man vill ju inte tappa huden där heller.

 

bild 3
Läs noga för böveln!

Efter avslutad behandling tvättade jag mig och bara väntade. Inte min bästa kostym. Jag väntade två hela dagar sedan ringde jag till kundinformationen på CCS. De beklagade och lovade skicka en ny, de hade haft problem med läckande mjuka fötter tidigare…

 

bild 2
Lite kladdigt var det…men effekten var det inget fel på…

 

Så trevlig tjej, jag var mycket tacksam. Med vändande post kom ett paket några dagar senare. Tur att det inte kom med bud för då kanske jag inte haft några fötter kvar nu. På fjärde dagen började jag nämligen tappa huden på fötterna. Det är en fördröjd reaktion som tydligen inte kräver att förpackningen är hel. Det fjällade ordentligt.

Fötterna såg ut som om de drabbats av skörbjugg så planerar ni att göra detta inför en fest eller semesterresa med bad, gör det i TID!

För att om möjligt göra så att fötterna såg mer aptitliga ut bestämde jag mig för att fixa tånaglarna. Jag ställde ena foten på toasitsringen och vips höll jag på att sätta den rakt i hålet. Huden under fotsulan gav nämligen vika. stora sjok lossade och jag höll på att kissa på mig av skratt och överraskning. Mycket effektivt mot hårda fötter och dunkla sinnen.

Jag har haft strumporna på senaste tiden, för att inte skräpa ned eller skrämma små barn. Jag har verkligen, verkligen fått behärska mig för att inte riva av all hud, man ska nämligen inte göra det, och jag har lyckats ganska bra med detta.

Igår tog jag dock ett bad, för att mjuka upp det hela och kanske påskynda processen. Detta rekommenderas ej om du inte vill ha ett uppfriskande fothudsbad.

Men den totala upplevelsen, än så länge är att detta är effektivt (kanske giftigt?). Det ska ta 14 dagar att få se det slutgiltiga resultatet men jag vågar mig på att säga att detta är ett bra sätt att få mjuka fötter. Det gör inte ont, är inte dyrt, kanske lite krångligt men jag är mycket nöjd. Jag fick inte en utan två nya förpackningar samt två krämer varav jag bara testat den ena. Den doftade väldigt gott och kommer användas. Fotkrämen behöver jag inte än för jag har redan mjuka fötter!

 

Så testa vetja, jag tror dessutom på själva processen, att mjuka upp hellre än att fila för egentligen borde filande och nötande bidra till ökad förhårdnad. det är liksom kroppens svar på nötning. Men vad vet jag? Jag är inte hudläkare…

 

bild 4
Bäst att hålla strumporna på närmaste tiden.

 

 

Kram alla på er med liktornar, vi ses på den mjuka sidan!

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen