Jag diskar, jag diskar…

Jo, jag tänker på Strindberg. Men jag klistrar sällan. Och vet faktiskt inte om jag gillar Stringberg. Jo, jag gillar hans tavlor. Vilket för mig till några av dagens bilder. Jag for med en närboende gymnasiekompis till kyrkornas second hand. Vi blev helt exalterade. Vi har lite lika smak, hon är stramare än jag och har bättre impulskontroll. Och ja, jag skulle gärna bo i hennes hem. Vi hittade en del saker och hon hittade en akvarell med krasse i samma färg som jag har sått i trädgården. Jag hittade en tavla med båtar…som ser ut som sådant hon har på väggarna. och den var SÅ fin! 35 kr. men, vi bytte. Det passade bättre.

Snart ska hon styra upp min trädgård! JAG LÄNGTAR!

Men, det är vab. det är gäckande huvudvärk och imorgon ska jag till….JOBBET! VA? Kommer jag hitta?

Diskmaskinen har gett upp exakt på samma dag som jag tänkte att det var väldigt vad den hållit….vad är oddsen? Och jag ska aldrig mer tänka ”Oj vad länge denna hållit” för det är att utmana ödet.

Jag skriver som en dikt. Hoppar hit. Hoppar dit. Tiden gör mig stressad. Jag har ingen tid. Jag svettas i den stickade tröjan. Tar jag av den fryser jag. Har jag feber? Bara lite.

Nu bilder!

Jag ska köpa fler hallon av denna sort! Så härligt att gå ut och plocka fyra hallon i mitten av oktober.
Jag lagade till den här efter att ha sett Nadiya bakar. Jag blev först betagen Hon är rolig, men sedan började det upprapa sig. Allt var det godaste hon någonsin bakat och ätit. Allt skulle ”maxas” och det ”fuskades” friskt. Men jag är ingen älskare av fusk, inte på det sättet och det ÄR farligt med onyttig mat, om man inte rör på sig…
Men den blev bra, och var enkel att göra.
Pajdeg…ish.
Här är hon. Det var pasteller, och väldigt konservativt. Hon älskar att laga mat, hon vill laga mat med sin mamma och sina systrar, åt sin man och barn. Hon vill baka till deras frukost, packa deras väskor, vara med barnen…och sen äta mycket gott….helst det godaste man kan tänka sig, för att belöna sig. Och smäller till med krossat godis, Oreos nedstuckna i marängen som toppar en doughnut….jag hade nöjt mig med en doughnut. Och barnen kan packa sina egna väskor, maken lagar mat varannan dag. England. Så konservativt verkligen. Min bror blev hånad när han plockade av midddagsbordet när han bodde där….
Tittar man åt höger…

Och så tittar man åt vänster….snälla nån, skicka mig en diskmaskin NU! Eller gör så att min make fattar att han måste göra något NU! (Alltså, antingen börja diska eller åka och köpa en diskmaskin. För när jag är hemma syns liksom inte behovet. Men jag har behovet. Det syns när man är hemma sjuk).

Här är den min väninna fann….den hänger nu i mitt kök.
MÄH!
Jo.ahlia måste jag testa. och ja, ni vet…
Här är den jag hittade och älskade som min kompis har hemma nu.

Jo, bara för att inte verka så sur och stram. Hon (Nadiya) tog croissanter, skar upp dem, smörade insidan. Hade på vaniljglass(?), apelsinmarmelad, sen i en panna och stösslade choklad över. sen in i ugnen…fö att göra det till någon slags brödpudding. Extra äckligt tyckte jag det var att glassen ger lite struktur för att den inte smälter helt…likt en Big Pack som vänds uppcohned och smälter men fortfarande bildar en kub (alltså massor med stabiliseringsmedel)….va, vill man äta det? Croissant äts med smör och hallonsylt. Endast! Glass äts med sked, kall. Aldrig glass u plastbytta, om man få välja själv…choklad äts i kaka. Eller? och mamelad har man på rostat bröd. DÄR har ni stockkonservativ!

Jag har skrivit om det förr. Man använder fan inte färdiga kakor i bakningen. Nope! Jo, digestivekex och pepparkakor kan få agera botten i en cheesecake. Inte annars. Maräng på en doughnut? Vad kommer härnäst? Jag bara frågar…….

/A

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen