Fredagsbukett

Man kan ju tycka att maken skulle ha INFORMERAT om att han inte hade lämnat avloppet intakt. Jag ställde mig nämligen MOTVILLIGT och handdiskade allt som sparats på HÖG för att han tyckte det var ONÖDIGT att handdiska när diskmaskinen skulle komma dagen därpå (idag). Men för att vara tydlig. Man behöver diska av flera anledningar. 1) glasen tar slut, 2) det går inte att laga till ny mat med ett belamrat kök, 3) kanske kommer maskinen klockan 22….osv. Ni fattar. Man ska inte spara på disk. PUNKT. Nu har det hela lett till att vi har förbluffande rent under köksskåpen.

Jaha, fredag. Ni tänker såklart bukett allihopa, jag med ett tag, tills detta ovan inträffade. Nu känner jag mer taggtråd. Men ni ska få er efterlängtade bukett här, ett kollage av mishaps. Från MIG! Så generöst.Eller hur!?

Jag ser ju lite för mycket på TV nu. Jag tycker att sjukskrivna människor ska få fri tillgång till alla bra filmer. Jag kan bjuda på ecensioner om de vill. Jag är bra på sånt. Och nu ska ni få veta vad ni ska se. Virgil på svtplay, och Manhunt. Mkt bra men de släpper bara ett avsnitt i taget. Det gillar jag INTE. Sen Maid på Netflix tror jag. Den är underhållande men faktiskt, den lyckas inte riktigt med sin (som jag tror) ansträngning. För det är småkul, det är LITE nytt (pengarna som försvinner i textform) men det är ngt med skådisana, det är lite mycket elände och jag snabbspolar några gånger för det blir för plågsamt. Andie MacDowell är däremot strålande. Väldigt bra. Sen såg jag, eller började på den spanska prinsessan på HBO Nordic. Den är däremot dålig. Verkligt dålig. Det första jag tänkte på var tygerna. De är inte ett dugg tidstypiska, jag märker hur jag sitter och irriterar mig på att det ser ut att vara acetat, att huvudbonaderna är fula, att språket växlar på ett jobbigt sätt, att det är mkt sex som är helt onödigt, naket som är ondöigt, taffligt sklådespel. Men jag lär mig saker om 1500-talets maktkamper när jag googlar Tudor, drottning Isabella och familjen Plantagenet. Men jag tror inte jag orkar se mer. Det skulle då vara för klänningarna…för en del är väldigt vackra, och jag fick ådan lust att sy ett grålila linnenattlinne med grönvita band…vi får se. Jag har ritat upp modellen iallafall.
Vi går varje dag tillsammans, ibland ett barn, ibland två. Idag fick maken en satans fart pga död rappare….och DET skulle jag kunna skriva en bok om. Det har jag typ gjort förresten, men den kommer nästa år….Sötman heter den om ni undrar. del två om polisen Amélie Johansson från bromma…eller typ Ekerö…om man ska vara ärlig. Jag fick nu lust att skriva boken Ingen kommentar. För det är antagligen vad som kommer hända. Ingen har sett, ingen har hört och INGEN vill kommentera. Så, det är vad vi kallar en UTMANING!

Jo, ingen mjölk, inget jordnötssmör. Ingen ork och där jag går i skogen för att komma igång konditionsmässigt blir jag yr i skallen av alla löv. Min hjärna har skramlats om och jag kan nu vara min egen bergochdalbana….så praktiskt. men, läskigt också, för allt funkar i ett lågt tempo. När det skruvas upp…då kraschar jag. Vädigt trist och olikt allt jag tidigae varit med om. Jag hatar Coronan, jag blir arg på Kina.Och män som inte ansluter avloppsrör. Ärthjärna sa jag till honom. Han sa att jag skulle få blommor….från macken. Det kan han ju ta och skita i. Han har gjort det en gång tidigare….det gick sådär….för jag hatar glittersprayade blå krysantemum. Innerligt.

Jag irriterar mig på saker som går sönder. Vi flyttade in maj 2016. Sedan dess har en torktumare, en tvättmaskin, en spis och slutligen en diskmaskin gått helt sönder. Inte alla just nu men en stund efter att garantin gått ut! Och sen har vi fått laga, värmepumpen, kylskåpet, den dyra badrumsmöbeln från Svedbergs (43000kr) har svällt och handfatet har haft en spricka ett halvår nu, toaspolknappens metallfärg har gnidits av….är inte det ganska mycket grejer på under 6 år? Jag tycker det. Det som har hållit är den asdyra ugnen från Smeg, den ännu dyrare fläkten fån jag vet inte…och de två delarna i spisen från Smeg de med….och ändå varnade folk oss för Smeg…snygga men inte kvalitet.

Jag ska nu invänta att maken kommer hem och sätter in maskinen där den ska stå. Sen ska här diskas utav helvete.

Jag skulle GÄRNA betala lite till om jag VISSTE att jag kunde ha en tvättmaskin mer än tre år….

Ha en skön helg! A

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen