Kladdkaka med lakritspolly

Väldigt god tyvärr.

Kanske jag ska ha en matblogg istället för sällan har jag fått så många kommentarer och DM efter mitt inlägg där jag utlovade jordens godaste kladdkaka. Och nu känner jag mig lite som folket på Caia BORDE göra…lite skämmig för kanske det inte är jordklotets godaste kaka….men jag tyckte det var supergott när jag gjorde den och barnen slök den fortare än kvickt. Maken spottade ut….men det beror på att han hatar lakrits och choklad ihop. Så, det fick passera.

Så där ungefär…

Nu kommer receptet iallafall. Jag gjorde den i en något mindre form än vanligt för min springform har lämnat in.

Så. Sätt ugnen som vanligt på 175 grader, viktigt att det är varmt i ugnen när kakan ställs in.

blanda ALLA ingredienser men sist smöret som då förhoppningsvis kallnat en aning. Smöra en form och häll i kokos istället för ströbröd. Så gör vi alltid här hemma. Mkt godare.

2dl socker

2 ägg

1dl mjöl

3msk kakao

lakritspolly ca en näve

en nypa salt

och sist 100g smält smör

Blanda, häll över Pollyn som står på kokosbädden. Skjuts in i ugn mellan 11-16 min beroende på hur geggigt du vill ha. Enjoy!

Fredagskväll in da house, filmduken åker ner.

Nu ska jag gå över till att sticka min tröja, läsa lite arga kommentarer från köpare av klotets mest värdelösa julkalender för vuxna(?) och se en fransk serie. Allt gott!

Samtidigt som sociala medier bubblar på sina ställen över den julkalender som marknadsförts med en påkostad film och ord som ”fylld med produkter vi älskar och avgudar och MÅSTEN”…..herregud. Vad säger maknadsföringslagen??? Just orden lojalitet och engagemang är väl inte vad kunderna tänker på just nu…de är fruktansvärt besvikna och även om jag personligen aldrig skulle köpa en enda produkt som bara marknadsförs med ett fejs eller person så tycker jag lite synd om dem. men många fattar nu vad det handlar om. De pröjsar en helt ohållbar livsstil för de unga influerarna…och det kanske i slutändan blir något bra av detta? Folk fattar vad som är på gång och slutar shoppa så in i helvete. Motiveringen HÖG VINSTMARGINAL säger ju något om produkterna minst sagt….märkligt att skinnande av konsumenterna premieras….Men som min vän F säger ”folk älskar att bli våldtagna” (monetärt då, såklart!).
Jag har ju ingen aning om hur stort detta märke är utomlands men känns det inte lite som att juryn vill kramas med Bianca???? En komplett kundupplevelse….utöver det vanliga. Ja det kan man lugnt säga.

/A

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen