Min hasselnötsglass

För ett par veckor sedan fick jag för mig att göra hasselnötsglass. Svärsonens mamma köper direkt från en Piemonte, Alba. De är inte lika snabba som jag och innan jag fick receptet på glass av dem hade jag tröttnat och googlad hasselnötsglass….det blev inte helt bra. För jag tänkte fel ang hasselnötsmassan jag köpte från fabriken i somras. Jag blandade inte massan och använde på TOK för mycket…Smaken var bra men konsistensen helt fel, mer som kondenserad mjöl.

Så idag. När vi ska äta middag ihop fick jag energi igen att göra glass. Även denna gång bad jag dem om receptet men….de han inte ge mig det innan jag gjort mitt eget.

Den är så FRUKTANSVÄRT god att jag måste dela med mig av receptet jag hittade på.

3 dl grädde

1dl mellanmjölk

3 äggulor

två knivsuddar vaniljextrakt

1 dl socker

en handfull rostade hasselnötskärnor som jag grovhackade

1 rågad matsked hasselnötsmassa

Sjud grädde/mjölk och vaniljextrakt på spisen. Vispa samtidigt äggulor och socker vitt. Häll gräddblandingen över äggsmeten. Blanda slätt. Häll i nöthack och massan. Häll tillbaka i kastrullen och sjud igen tills det tjocknar. Vispa då hela tiden och sen tjoff över i glassmaskin.

Och sen, NJUT!

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen