Saker som aldrig borde producerats

Igår var min äldsta dotter på bio med min äldste son. De såg en Marvelfilm, Venom. Den senaste. Jag frågade hur den var. Sonen tyckte: Grym. Dottern: Det sämsta som någonsin fäst på film. Hon fortsatte: Innan visades reklam för ytterligare åtta Marvelfilmer. Alla med mycket kända skådisar, de kändaste.

Jag gladde mig åt att slippa se den. Maken däremot har lovat yngste sonen att se samma film på fredag. Just nu diskuterade vi detta. Att han återigen ska se en usel Marvelfilm. Sist var det Black Widow. Med Scarlett Johansen i huvudrollen. Redan den var tydligen usel. Barnen tyckte GRYM! Maken sa att även OM han skulle berätta för yngste sonen att Venom är usel, inte värd pengarna och föreslå en annan så skulle det inte funka. För han vill verkligen se filmen, den sämsta som någonsin sett dagens ljus. Och där kanske vi har tidens tecken? Västvärlden (jag hoppas att det bara är här) gör ALLT för att hålla barnen nöjda….och ”kvallen” på prylar, filmer, mat osv sjunker. Det är min torsdagsspaning i vilket fall. Blir det så när marknadsföringen är så stenhård att folk slutar tänka? Och är vi så svaga att vi inte orkar stå emot?

Jag har ju följt den här Ingrosso-kalendern på avstånd. Dyra sminkpodukter i vad jag tycker fula förpackningar som andas plast och Kina krängs med Sveriges nu mest uttjatade ansikte och avklädda kropp. Reklamen fälls om och om igen för att vara sexistisk men unge tjejer köper och köper. Tydligen SAMLAR en del på smink(!?) något jag finner outgrundligt. Smink har ett bäst-före-datum. Smink härsknar.

Sminkföretagets sätt att hantera ”shitstormen” har varit att inte hantera den. Keep calm and carry on liksom. De besvarar inga kommentarer på Instagram, saker raderas och istället pumpar de ut nya bilder på förföriska kvinnor med ”full face”, ett nytt begrepp som jag tycker låter lite äckligt men är vedertaget tydligen i sminkentusiasternas värld. Jag är så glad att jag inte är en ”sminkare”. Det verkar vara väldigt dyrt.

Jag fattar att man måste göra reklam. Men jag fattar inte hur folk tänker att vissa saker är bättre än andra av den anledningen. Att folk vill stödja vissa saker…ändå gör vi samma. Vi kommer betala två biljetter till för att göra ett barn glatt. Marvel cashar in. Men, vi kan ändå inte hitta en rimlig film för barn som han vill se. Utbudet är dåligt, saker strömlinjeformas. Man härmar redan framgångsrika koncept.

Jag hoppas i vilket fall att de lär sig något av oss. Det har de äldre barnen tydligen gjort och även om de också såg en hel del som jag skulle kalla ”skit” dränkte sig i body mist från Victorias secret, bar kläder från Primark och följde Kardashians så har de kommit ut på andra sidan med bra smak. Det kanske bara är frågan om mognad, kritiskt tänkande och att inte gå på alla förljugna budskap?

Konklusion: Det går åt helvete innan det bli bättre.

Snart hämta son i stan och bjuda på fantastiskt goda pumpakakor med kokosfrosting. Sen träna/promenera. Kanske ta upp en ny stickning och avslutningsvis jazzkonsert med mamma och pappa på Ekebyhovs slott. Monica Dominique och Hayati Kafe. Den senare en vän till min far.

Ajö

/A

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen