Jag har retat mig…

Chefen på Capio S:t Göran ringde ju mig angående att jag ifrågasatte deras vård (eller frånvaron av den samma av mig) efter att jag reagerade på vaccinet. Han hävdade att jag var en prio 4 pga bra vitalparametrar enligt det Sydafrikanske triagesystemet SATS. Och jag tog hans ord på det. Men…jag tycker ändå att det är lite märkligt. Jag äser på lite om varför vi införst detta system på vissa håll….och det beror på att vi får för många orange på akuterna i landet och sedan INTE HINNER MED att ta hand om patienterna….(WTF!).

Så jag läser på om SATS. Sydafrika är ett land en del läkare reser till för att lära sig traumasjukvård för de har så mycket av den varan där…knivvåld, misshandlar osv.

https://emssa.org.za/wp-content/uploads/2011/04/SATS-Manual-A5-LR-spreads.pdf

Lite kortfaattat. Jag är ju inte röd. Men, rapporten (som jag har fått från ambulansen) visar att sjukhuset fick rapport om att jag varit dåligt kontaktbar. Funnen på golvet….och OM de frågat mig vid ankomst kunde jag ha sagt att jag hade fruktansvärt on och tagit febernedstättande….och jag har tre av de symptom som skulle gett mig orange i triageringen om jag fattat rätt dvs en läkare skulle ha tittat på mig inom 10 min. OCH proverna de tog visade på förhöjt CRP, låga trombocyter och påverkad njurfunktion….

Jag skrev ut mig i affekt efter att två gånger ha fått be om en halv deciliter vatten (ljummet första gången nåogot man inte vill ha på ett sjukhus…) och inte haft en larmklocka i sängen. Jag sa när en personal kom första gången att jag var väldigt törstig och hade mycket ont…ingen reaktion utöver det ljumna vattnet. Sista gången på morgonkvisten sa jag att jag ville gå hem för på sjukhuset skulle jag dö….och så tog jag en taxi hem och låg med 40 graders feber och kraftig värk i skallen och i nyckelbenet som jag utan att veta det hade slagit i när jag föll.

Så, jag är fan inte nöjd. jag är orolig för framtiden för oss ALLA! Och jag hoppas IVO ser det orimliga i att ta emot en person som trillat, varit medvetslös och kräkts med 41,2 graders feber efter en vaccination inte får någon som helst vård…

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen