Döm om min förvåning.

Imorse (eller kring 10) åkte jag för att köpa mjölk, återvinna, hämta beställda paket och lämna ett par koppar hos en kompis. Jag svängde ut på vägen och VIPS uppenbarar sig tre jobbarkillar och en flaggstång nedanför vårt hus. Jag ringde maken och frågade vad han trodde om det, smattrande flagglinor osv osv bara några meter ifrån vår tomt…behövde man månne bygglov? Nej blev svaret om man bara är en privatperson som flaggar. När mina ärenden och paket var hämtade svängde jag in på samma väg och DÅ stod där TRE flaggstänger….då kändes det mer som ett statement, en reklamgrej, eller vad tror ni?

Så då kollade jag vad som gällde för reklamflaggor och DÅ måste man ha bygglov.

Jag ringde kommunen och frågade varför vi inte fått papper om grannhöran och då fick jag svaret att det inte ens fanns något bygglov….vid närmare forskande visade det sig att flaggstängerna inte var uppförda på den tomt jag trodde utan på kommunens mark…inte heller där fanns ett bygglov! Vilket då sannolikt kommer leda till att flaggstängerna kommer tas ned. Vilket gläder mig då vi ligger i något av en fejd med butiksbyggnadsägarna, ffa de förra. Det står även en stor skylt på kommunens tomt…och då undrar man ju lite om det finns bygglov för den…

Det lär väl visa sig. Det märkliga här är att personen jag pratade med sa ”du anar inte hur vanligt detta är”…och det säger väl ALLT om mänskligheten? Man kan inte nog underskatta den, och jag tycker att rösträtten skulle villkoras idag, för folk, verkar inte kunna 1) tänka 2) bry sig om andra.

Tack för odet!

/A

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen