Regeringskaos de luxe

Vilken dag igår, en kvinna skulle ha kunnat bli vår första statsminister men det tog bara 7h så var den sagan över. Jag är faktiskt nöjd med hur allt spelade ut av en enda anledning. Regeringen hade inte en egen budget att regera på. Då blir det inte bra. Tittar man senaste väljarsiffrorna från i september så har det rödgröna blocket 40,9 % av stödet ( S, V, MP) medan M, L, KD och SD har 48,8 och sen har vi C som nog inte kan räknas ihop till något annat lag än sitt eget med 8,9. I min värld ska inte en minoritetsregering styra ett land på oppositionens budget. Den praxisen gick Magdalena Andersson på och nu har vi fått tillbaka Löven igen i en övergångsregering.

Jag tycker att ett extraval faktiskt vore en bra sak för väljarna, inte för politikerna då för det kostar dem pengar de vill ha i ordinarie valrörelse men vårt parlament är viktigare än så. Det parlamentariska läget är svårt om man ser till valet men jag tror nog att det skulle bli tydligare vid ett val. Nu vet vi lite mer var alla står, ffa gällande L, och möjligen C. Vad beträffar V och MP är det också tydligt att de är ideologiskt styrda (i vilket fall MP) och V vill inte bara stödja utan få RESPEKT…som verkar vara viktigt…men visst jag fattar, och vore jag V skulle jag nog hellre ingå i S och försöka vrida åt vänster än att vara ett ytterkantsparti som folk får högt blodtryck av….

Politiken är just nu intressant men mest blir jag trött och arg. För det är så mycket snack och sen makthunger som styr. Man kan inte tolka det annorlunda när Andersson väljer att bli statsminister trots uselt underlag för sin politik. Och se vad som hände, allt sprack. Anie Lööf såg otroligt nöjd ut när hon gick mot talarstolen i kammaren….helnöjd och med ett strålande leende, kanske sista gången på länge? Men det är inte hon som skapat kaos, det är S som valt att mixtra, kompromissa och böja sig baklänges för att få ministerposterna, alla utom fem.

Som sagt, jag tyckte redan efter valet när det blev så krånglig regeringsbildning att man skulle utlösa ett extraval, nu kanske det blir av…?

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen