PostCovidRehab dag 1

Så här gör man!
Detta var mkt bra när sjukgymnasten ledde det hela. Förslagsvis kan man ju spela in sig själv med sin mjukaste stämma och leda sig själv…!?

Jag har varit på min första rehabsession.

Jag fick en liten mapp. Vi gick igenom avslappning, andning medelst diafragman, en del om CNS dvs neurofysiologi light (som ju jag kände till), självmedömkan (compassion) eller vad det förresten självmedkänsla!!! JA!

Och sen var det två pauser. Jag gillade andningsövningen ledd av sjukgymnasten, den kallas progressiv avspänning modifierad enligt Jacobsen.

Summa summarum som jag tar med mig/minns:

Pulshöjande träning flera gånger per dag (då ska detta ske utan bakslag vilket är ganska svårt att avgöra i förväg, man får föra bok således)

Avslappningsövningar x flera/dag för att få lite kroppskännedom.

Andningsövningar enligt ovan tänker jag mig x flera.

Vara snäll mot sig själv (t.ex stryka sig själv på kinden, krama sig själv osv för att utsöndra oxcytocin i sin ensamhet. Jag tänker att det kan se hos massör eller anhörig…) Oxytocinet ska förbättra arbetsminnet och det ska även den fysiska aktiviteten göra. Där har ju jag stora svårigheter och vi verkade alla ha samma problem med här och nuet.

Men, jag saknade en dag för dag plan. Därför ska jag under kvällen snickra ihop en sådan åt mig själv. För detta ändamål har jag inhandlat kalender för jag misstänkte detta i förväg, men jag hade nog förväntat mig ett sådant schemaexempel från rehab.

Jag hade några frågor till dem:

Om man inte reagerat väl på vaccindos 1, vad göra? Svar: tala med infektionsmedicin!

Jag har skrivit direkt till FHM och fått ungefär samma svar fast otydligare, tala med din läkare. Det har jag. Jag har talat med ALLA läkare jag känner inkl. mig själv. Jag har inget bra svar att ge utöver att jag behöver ett intyg av något slag om jag ej får dos 2 innan jag drar till USA, OM man får åka.

Nu ska jag läsa på om Feldenkraismetoden som ihop med yoga fladdrade förbi under kursen….

https://www.sbu.se/sv/publikationer/sbus-upplysningstjanst/feldenkrais-behandling-prevention/

Jag vet inte….det vetenskapliga underlaget kändes svagt.

Men, jag ska nu sätta igång och rehabilitera mig. Jag ska undvika alkohol, rökning, stress, att sova dåligt, att inte få i mig tillräckligt med NYTTIG mat, att oroa mig, jag ska hinna träna lagom, andas med diafragman, lära känna min kropp och smeka den….och inte oroa mig för att vi har en minst sagt svajjig regeringtid framför oss. Men jag livar. Jag är HELT seriös, jag ska bli frisk nu. jag bara undrar hur de i gruppen som arbetar heltid ska hinna med allt detta…..

Somnade innan 20 pga medicin som gav stor trötthet, vid midnatt vaknade jag, funderade klart kring dagsschema och kom fram till detta som jag skrev ner….

Minutschema

Jag ska ha detta som mall. MÅL: bättre arbetsminne/kondition, mindre värk.

Jag börjar söka info utomlands….

Vad behöver hända i Sverige för att vi ska få specialiserade enheter för detta????

https://www.england.nhs.uk/coronavirus/wp-content/uploads/sites/52/2020/11/Your-COVID-Recovery-guidance191120.pdf

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen