Covidrehab dag 2 och halva 3

Det kom en påminnelse om hur jag var i maj 2020, innan eländet började. Det där är JAG!

OK, jag är igång. Igår gjorde jag enligt schema pulshöjande saker. En gång i organiserad form iom att jag behöver gå med barnen till skolan och det är en rask promenad på ca 25 min med ett andningsstopp för att pussa dem hej då.

På vägen övar jag min balans då färden går över stock och sten.

Det är också rätt pulshöjande för mig bara att gå upp och ned för trapporna här hemma för att tvätta osv. Det gör jag då och då inkl. andra hushållssysslor. Jag hade emellertid kraftig migrän som jag fick ta min lite läskiga medicin mot så jag tog det lugnare än vanligt.

Jag lade mig på golvet i köket vid ett tillfälle och mediterade enl. den modell som rekommenderades på kursen och kramade mig själv vid två tillfällen. Och så åkte jag till min svägerska som bor nära och diagnosticerade ett fall av bältros.

Vidare lagade jag mat helt utan att bli andfådd, jag vilade mycket och tyckte om mig själv samt lade mig tidigt pga värk. Jag stickade lite och sen var dagen all. Under natten bröt huvudvärken igenom och jag fick gå upp för att ta mer medicin. Då steg jag upp på en låg pall och höll på att ramla baklänges pga yrsel. Ni vet, som gamla tanter och gubbar….

Gårdagens mest intelligenta bedrift. Öka och minska på rätt ställe. Jo, jag fick göra om och göra rätt.

Idag har jag återigen gått till och från skolan med 1,5 gång pga att ett barn var surt och vägrade följa med varför jag fick gå mer än vanligt. Jag märker att om jag går på den svåra vägen och barnen talar till mig så hör jag inte. Jag måste fokusera så på min balans att jag inte klarar mer än det, samtalet kopplas bort.

Jorå det duger men i 50 år hade jag alltid 120/70. Nu lågt övre, högre under. Och såklart, vilopuls över mina vanliga 56….inte optimalt, INTE JAG!

Jag gick sedan hem för att ta mig an lite ärenden, handla mat, återvinna och då lade bilen av….batteriet är…svagt kan man säga, kanske beroende på att den körs sällan? Nåväl, den fick jag och två andra kvinnor sedan putta i ett bättre läge, jag fick ta mina kassar och gå hem i svinkylan så idag har jag fått mer än vanligt mycket pulshöjande träning. Jag väljer att vara TACKSAM för det.

När jag kom hem lade jag mig för att meditera. det kändes rimligt och jag följde samma instruerade pass i 18 min och sen var blodtrycket normaliserat, nästan lite för lågt och jag hade fin puls.

Nu ska jag göra något mer kreativt en stund och sen, om en och en halv timme kommer barnen hem. Då är meditation svårligen utförd, pulshöjande aktiviteter desto mer vanliga och ikväll ska vi också försöka få hem min bil och ladda den, laga mat, hänga tvätt tömma diskmaskinen. Jag har också knåpat på en insändare till DN. Jag skrev först en klagosång men…man kan säga att morgonens vedermödor gav mig mer energi och ur mig kom en text som jag är ganska nöjd med som sprutade lite mer svavel liksom….jag tror ni vet vad jag menar. Nu, vettiga och intressanta uppgifter rakt föröver!

(Ärligt, hur ska man hinna rehabilitera sig om man är annat än ensamstående och heltids sjukskriven? Jag tror man behöver skicka bort oss….)

Peace!

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen