Covidrehab andra veckan

Idag stod sömnhygien på schemat. Inget nytt under solen, kanske lite mindre än vad jag själv ger för råd till mina egna patienter och vanligt och något som står i mina böcker Innan väggen och Hejdå stress! faktiskt.

Sedan talade psykologen om det kognitiva, jag försökte fråga vilka områden i hjärnan som var de där våra svårigheter mestadels sitter (arbetsminne, verbal inlärning och uppmärksamhet) och av det som framkom där drog jag slutsatsen att vi kanske alla behövde amfetaminpreparat…och då sa psykologen att de med olika former av uppmärksamhetsstörning har märkt av att medicinerna hjälper sämre. Alltså större behov av medicinen…så rätt slutsats där av mig känner jag. Vi kunde kanske bli hjälpta av ADHD-medicin!? Men det har ingen föreslagit.

En av deltagarna berättade att MR-hjärna visat att dens hjärnas kärl var inflammerade…HALLÅÅÅÅÅ!? så kan det vara så som jag spanat tidigare att vi har ett problem i överföringen av syre pga för lång diffusionsväg? Eller är det att kärlen är stela och inte anpassar blodflödet efter behovet av syre och näring? Jag ringde en äldre kollega och vi resonerade, en remiss är på sin plats och det kommer jag be husläkaren om imorgon! Detta för ju tankarna till vaskulit och det är en reumatologisk fråga och en del prover jag bad om i begynnelsen men nekades kunde kanske ha varit av värde!?

Därefter fortsatt kroppskännedom med sjukgymnast. Och meditation. Och jag blev yr i huvudet av vätskebrist men kanske också av att jag tror det kan ligga ngt i detta med arteriolerna….jag vill veta för om vi får behandling mot stress med andningsövningar, meditation, tacksamhet och grundning när vi kanske skulle behöva amfetamin och metotrexat…då ser jag framför mig en lååååång väg tillbaka. Diagnosticering, forskning på cellnivå och sen ordentlig utvärdering av vad rehab gett som jämförs med en kontrollgrupp.

Nåväl. Jag blir bättre på meditation, kanske något som kan vara bra helt oavsett och att göra en sak i taget vet väl alla är bäst.

I vilket fall, på radion idag talade en professor, kardiolog om att vi sannolikt (baserat på rapporter från England) har mellan 50-100000 patienter som jag i landet och det lär väl bli fler, så snart en folksjukdom som väldigt få forskar på…..

Nu är jag supertrött och lägger mig 20.38. Jag handlade och lagade middag och plockade lite, det var fullt tillräckligt för jag skulle bli helt slut och jag bestämde mig för att skjuta på simpremiären några dagar.

/A

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen