Mors dag närmar sig

IMG_3911
Anna in action. Mitt bästa tips är att inte andas in kraftigt när du blandar ingredienserna…

 

 

Förra året var första gången mors dag uppmärksammades här hemma. Det kanske låter konstigt i en mammas öron? Genomsnittsmamman i detta avlånga land har väl ca 2,1 barn? Jag har 6,0 barn….Förstår ni vidden av detta???? Jag har förlorat SÅ mycket uppvaktning att jag måste leva 120 år och få dubbla presenter från och med nu för att kompensera!

Igår var jag emellertid på en pressvisning tillsammans med  Superquinnan där bland annat Lush visade sitt sortiment. Där presenterades årets Mors dags specialare. Vi fick med oss en lila duschgelé hem som hette Yummy Mummy hem och testade att göra en Big Blue badbomb också. Jag passade på att snorta lite bikarbonat också i denna olfaktoriska kakafoni. Det var…..angenämt, på ett annorlunda sätt.

Jag har gillat Lush sedan de kom till Sverige. Jag besökte tidigt deras första butik på Götgatan och fick hålla i mig för att inte äta på de olika produkterna. Det var så lockande allting! Och nytt. Nu är ju Lush väletablerat och jag går väl dit en gång varannat år ungefär (kanske mer sällan) och blir aldrig besviken men ofta ruinerad.

 

IMG_3909
Man blir lätt förförd hos Lush!

 

I vintras var jag på vift med dotter nummer 2 för att julshoppa, vi skulle äta också och hamnade på Kungsgatan. Vid entrén låg en Lushbutik. Vi gick in. Jag föll för en massa svarta saker som gnistrade, ett blekrosa ansiktsserum som heter Full of Grace, en massagekaka (Soft Coeur) och sedan fick dottern välja lite fritt (mest helt crazy saker med glitter och en massa färg). 

Massagekakan blev en favorit, vi är inne på vår andra nu. 

I min strävan att leva lite miljövänligare har jag börjat snegla på att utesluta plast ur familjens tillvaro och igår såg jag i Lushs fina katalog att de hade ett alternativ till tandkräm och deo. Deoalternativet köpte jag rakt av, känns bra att vara aluminiumfri. Aromaco (stankförebyggande med patchouli Ping Friday) gav ett lite antikt intryck och den ska jag testa. Däremot blev jag vid närmare granskning av tandtabletterna lite skeptisk. De innehåller nämligen ingen fluor. Jättebra tänker vissa (foliehattar) men jag, som gått två år på käftis och är dotter till en tandläkare,  blir nervös. För om man ser historiskt på vad fluor gjort för tandhälsan är en tillbakagång här inget samhället kan önska. Jag har sett ruttna tänder i munnen på sexåringar (dricker Coca-Cola till frukost…) och kariesplågan nästan försvann när man tillsatte fluor i tandkrämerna. 

 

 

FullSizeRender
Jag blev först jätteglad, sen lite mindre…

 

Jag ringde Lush för att höra varför de tagit ställning emot fluor. Jag talade med en trevlig kvinna som förklarade att Lush tar aktiv ställning mot naturvidrig hantering osv. Visst, det gillar jag men jag argumenterade för ovan nämnda och att de lagningar som görs i olika plastmaterial, engångsmaterialet som behövs för ett enda besök hos tandläkaren och eventuellt lidande vid behandlingar kanske skulle väga upp för det lilla fluoret i en enda tablett? Jag påpekade också att fluor finns naturligt i vatten, se bara på Uppsala som har högst halt i landet, där har man nästan inga hål alls i befolkningen (gamla uppgifter från när jag gick på odontologen 1996-1999). 

Jag älskar ändå Lush, de är konsekventa, de är i framkant och jag kommer fortsätta handla där. Jag gillar dock bara halva sortimentet. Det i lugna färger eller enfärgat. Glitter och galna blommönster är inte min bag, men som sagt ”sobre la gusta no hay nada escrito”. 

Till mors dag lanseras en rad nya produkter. Mina favoriter är Rose Bombshell, Yummy Mummy duschgelé (som jag testade igår, jättehärlig och lämnar ett silverskimmer på huden), Yummy Mummu kroppsbalsam (dofter underbart) och sedan Rose Bubblebit med turkisk ros (trots att jag egentligen inte gillar rosdoft annat än i naturen.      

 

                                                                 

  FullSizeRender

       IMG_3916 

                                                      

De visade också solskyddsprodukter i pulver-, kräm- och kakaform. De var förföriska i doft och utseende men pulvret lämnade en känsla av sandstrand på huden. Kanske det är den ultimata solkrämen då? För oss som inte kommer till en strand vid Medelhavet i år. Jag ska fundera på detta igen, men solskyddskakan kändes härligast. Man använder den i duschen! Häftigt och nytt för mig!

 

IMG_3970
Deokaka och olika andra antistankgrejer. Det ska testas. Mycket snygg katalog också som jag tänker spara.

 

Jag bläddrade noga i deras katalog och hittade produkter för att parfymera hår….Jag vet inte, men det låter ju härligt. Jag tänker att vi parfymerar oss med så mycket olika saker, deo, hudkräm, parfym, hårstyling md mera så att det blir ett doft inferno?  Men visst, kanske det är fullständigt underbart att parfymera hår och skägg. 

Jo, jag höll på att glömma, de har hårfärg också. Henna. Olika färger från kastanj till mörkt brunt/svart?  Kanske lite krångligare än vanlig hårfärg med kemiskt jox. Jag har inte testat henne på länge, sist var i gymnasiet, då blev jag morotsfärgad. Därav lite försiktig numera men kanske jag ska testa framöver, miljövänlighet är viktigt för mig. Dock måste jag utfärda en liten varning här, efter min kurs i miljömedicin har jag lärt mig att henna kan vara väldigt allergent, så var uppmärksam på hudförändringar och kli. Det händer kanske inte första gången men andra eller tredje.

 

FullSizeRender
Härlig bild ur katalogen. Vi fick veta att deras badbomber görs för hand. Jag såg framför mig nakna arbetare med hårnät och munskydd som i gangsterfilmerna. Men så var det inte fick jag veta. Det var nästan uteslutande MÄN som kramade ihop bollarna, det krävs muskelstyrka här.

 

 

Summa summarum. Jag blir lätt förförd av Lush, jag ska skaffa solskydden, kanske några tandtabletter bara för att prova, deokakan och Jersey Bounce schampo, mitt hår behöver all bounce det kan få. Kanske jag ska äta det rent av? Det blir Onlinebutiken för mig, att masa sig till stan gör jag högst motvilligt.

 

Det var allt för idag!

A

 FullSizeRender_2

IMG_3914

FullSizeRender-2

 

Badbomb in the making, jättekul!

 

#blogg100

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen