Shopping light

IMG_4009
Hej våren! Nu ska vi försöka självhushålls med kryddor här.

 

 

 

Vi hade inga lakan kvar. Det bjuder emot att sex veckor innan en flytt handla saker men nöden har ingen lag. Jag tog mig efter frukosten ut till Ikea för att köpa nya lakan. Denna gång i två olika färger så att vi kan skilja dem åt i tvätten. Dotterns 140cm breda fick bli beige.

IMG_4010
Dessa kostade 3kr/st och fanns i fler färger.

 

 

Problemet med IKEA är att det är så snillrikt utformat att man inte enkelt kan ta sig till den avdelning man vill utan att passera en hel del andra där man inte ska handla något. Jag vet ju detta så jag försöker hålla fokus…FOKUS NU ANNA tänker jag där jag går. Men jag är lättstörd just nu, arbetsminnet ligger på rehab så det blev lite mer än jag planerat. Jag är en odlingsvärd så de fina metallburkarna att odla krukor i med tillhörande torvblock och fröpåse hamnade i gula kassen, och sex färgglada diskborstar och åtta silikonformar för egenglass. Jag packade ned några saker till, soppåsar bland annat med det var så fult att jag inte fotade och sen ett växthus och en större odlingsmackapär. De två senare tog jag bort vid kassan, det ÄR lite galet att köpa sådant mitt i en flytt. Ajöss med dem!

IMG_4008
Turkost och svart är min grej just nu.

 

 

Jag åkte sedan vidare för att handla byxor till Frank. Han har fått två likadana innan och vägrar ha på annat än dem, så vad gör man? Man åker till Acnes outlet och låter sig förföras och därefter ruineras. Jag köpte ett par likadana jeans till mig själv som jag redan hade men denna gång en storlek mindre…Så går det när man är överstressad, kilona rinner av, och sen en T-Shirt i breda ränder. Den satt perfekt (eller tight över de kvarvarande valkarna) och kommer funka ihop med en svart kjol eller ett par svarta byxor.

 

IMG_4012
Acne, världens skönaste jeans och en topp som satt som en smäck! Alltså inte bokstavligt talat, hur skulle det se ut?

 

När man ändå är på outleten kan man passa på att kolla in Noa Noa också, ibland har de fantastisk fina kläder där. Idag var det tre små blusar som väckte mitt habegär. De är egentligen menade för 6-7-årinar men kommer funka fint till Tylla som en klänning. Mycket nöjd med dessa kollektionsprover!

 

IMG_4013
Väldigt skrynkliga, nästa gång ni ser dem ska de vara släta och på en liten unge.

 

 

På väg hem efter detta shoppinginferno (med mina mått mätt) ringde jag stadsdelsförvaltningen, ni vet ju att jag snart blir bostadslös, de hade ingen aning om hur man gör med bostäder åt en sexbarnsfamilj. Jag fick rådet att ringa till hyresbostadsföretaget på orten. De tillämpade inte förtur…de hade inga bostäder. Tidigare har jag fått rådet att flytta till Uppsala, det är enklare att få bostad där.

Jag tänker att Stockholm ju har ”tak över huvudet garanti”…men det kan tydligen ej appliceras på mig och min familj. Nej, det är upp till MIG att lösa denna situation och tro mig jag har försökt. Men enligt våra normer ska en familj i vår storlek ha minst en åttarummare….det är lättare sagt än gjort att hitta en sådan. Vi får se. Jag försöker ANDAS och se tiden an, jag slipar på min framställan i juridiska sammanhang och hoppas att vi inte har ihjäl varandra fram till jul om vi ska klämma ihop oss i tre rum och kök. Vad kan en skälig ersättning för sveda och värk vara? 100000kr, 500000kr eller rent av en hel mille?

Just idag skulle jag helst av allt ha mitt hus vi tänkt bygga klart och inte en spänn i skadestånd. Men vem vet, om sex veckor kanske tio miljoner känns som en bättre kompensation?

Jag lindrade lite stress och ångest idag, shopping gör ju lätt det för stunden för att i samma sekund som man kommer till sans istället ÖKA ångesten för att man spenderat pengar.

Men nej, jag ska inte skämmas över att äga tre par jeans. Jag har aldrig på mig något annat!

 

IMG_4065
Jag kan inte låta bli att fota dessa tags, de är så snygga helt enkelt. Helt onödiga men jag blir faktiskt glad av dem. Simple pleasures.
IMG_4050
Här är Tylla i ena toppen (som blev en klänning på henne) i nystruket skick!

 

 

#shopping #ångest #IKEA #NOANOA #bostadslös #ACNE # mammakaos #mammablogg #vilseipannkakan

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen