Patientsäkerheten är plötsligt…möjligen hotad!?

Jag hörde på radion en överläkare, kanske ledningsansvarig på SöS? Han erkände, eller konstaterade mer att om man hade ett fullt sjukhus och det vi inom vården gillar att kalla ”satellitpatienter” (dvs en patient som har en krånglande bukspotkörtel och är inskriven och borde ligga på en gastrokirurgiskavdelning (övre t o m om man ska vara petig) till exempel får ligga hos gynekologerna som mestadels laborerar med livmödrar, ovarier och vaginor och sånt…och sällan män (oftast är det det) med en akut pankreatit. En sjuksköterska sa att hon skämdes över hur lite hon kunde om annat än gynåkommor…men var ålagd att sköta detta. Som kanske att spola hematurikatetrar? Eller vad som helst som inte är gyn? Pneumoni. Varför ”satellit”? Kanske för att ge det en häftigare ”feel” eller för att vara ärlig och påpeka att det är lite rocket science för en gynekolog att ha hand om en prostatacancer postop……vad vet JAG!?

Men, jag måste säga att jag efter ALLA år inom sjukvårdsvärlden aldrig någonsin hört en läkare eller politiker med något som helst chefsuppdrag ens andas om att patientsäkerheten är hotad trots att de som sliter på ”golvet” hela tiden klagar på detta och ibland har vågat sig på att yppa detta för pressen. de har tystats snabbt.

Så, nu är oskulden borta. Det finns alltså en reell möjlighet, även i Sverige med världens bästa sjukvård, att patienter far illa pga att vi har en dåligt skött offentligt finansierad vård. Man trollar nästan baklänges. jag gapade en lång stund och kämpade med att smälta detta. Det känns lite som #metoo faktiskt för en läkare som klagat på vården. Många gånger.

Så, nu vet vi. Vi vet också att Magdalena Anderssons privata hem är en del i kedjan som stöder gängkriminaliteteten. det har hon själv sagt. Och se där, ryssen är liksom nästan inbjuden redan. kanske för att det är enklaste vägen ut för alla? Om vi blir ockuperade. För DET hade väl ingen kunnat ana, de kan skylla på att de var ”naiva” kanske som vanligt. Men jag ser UTMANINGEN i att anställa fläckfritt tjänstefolk, speciellt om man är en socialistisk statsminister och innehar landets högsta maktposition. (Om det inte är en Wallenbergare…?). Eller i vilket fall näst näst högsta ämbetet efter talmannen (som jag älskar) och sen kungen (som jag vill ha avsatt). Verklig UTMANING som sagt att få tag på bra tjänstefolk.

Ajö!

/A

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen