OS-trubbel

Om det inte varit för Nils Van Der Poel, herlaget i curling ocg snowboarden vet jag inte. Jag är en OS-älskare, formen innan har ju varit fanatsisk för vissa svenska skidåkare och skidskyttar men något skaver.

Jag vet, jag är kanske inte helt insatt men kan vi hålla med om att Kalla och Halfvarsson i vilket fall INTE skulle ha tagits ut till OS-truppen? Vi är ett litet land, bra på vintersport och jag förväntar mig inte guld varje gång men jag förväntar mig smarta idrottsmässig taktik. Vi är kända för fair play och vår laganda. Men att ta ut just dessa två…luktar belöning för lång och trogen tjänst.

Vilka hade jag hoppats mest på? Sandra Näslund (har inte åkt än så hon kanske räddar upp situationen något) Nils, Frida K Poromaa, Samuelsson, systrarna Öberg, Sundling, Anna Swen L och Sara Hector. Snowboarden har jag ingen riktig koll på men ett brons va? Han är lustig den.

Men Frida klappar igenom, kom Femling på plats 63?…och Kalla och Halfvarsson. Lååångt innan OS, flera år faktiskt bävade jag inför att de två sistnämnda skulle tas ut och på så sätt hindra att yngre förmågor, om än inte lika starka skulle förhindras från att åka och få RUTIN. För OS handlar SÅ mycket om det. Att klara av att hålla nerverna i schack. Det kan möjligen veteranerna…och att Kalla skulle vara en mästerskapsåkare och en mästar på att finna toppformen….inte längre skulle jag säga. Tyvärr! Jag har verkligen beundrat henne och hon är en slitvarg men hade hon på detta OS att göra? Jag tycker inte det.

Sen alla fantastiska resultat INNAN OS, Frida Karlsson slår Jouhaug…man dånar. Men…så vet vi, hon tränar sönder sig, äter inte tillräckligt eller får återhämtning. Jag tänker på hennes framtida benstomme. Jouhaug säger i en intervju att hon skulle åkt hem om hon varit i samma sits. Och hur läskigt tränad och skräckinjagande hon och tidigare Björgen än är i spåren så är jag benägen att hålla med. Skicka hem Frida, hon mår inte bra. Kanske detta tar knäcken på henne helt? Hon måste sova, äta och vila sin söndertränade kropp. Och vi behöver bli bättre på att vara bäst när det gäller. Jag älskar ju Stina Nilsson som lägger av med sprint på topp och sen skiftar till Skidskytte, och tar en plats i OS-laget direkt. Byt ut Frida mot Stina! NU. En rutinerad tjeje som är bäst när det gäller och som ändå är där. Om man får göra så, hoppa över till en annan gren hux flux.

Men OS är inte över, jag ser framför mig många glada dagar framför tvn med min stickning. Idag tyvärr lätt höjd temp igen, oklart varför men det är ngt som pyr i kroppen, kanske jag började träna för tidigt..? Jag ska utvärdera under dagen men roligt är det inte. Jag tyckte jag kommit igång….

Hur som helst, summan av kardemumman är att Frida bärs ut mer eller mindre efter ganska bra genomförda lopp ändå, hennes pannben tar henne runt men hon ser ut att LIDA av detta och så ska det inte vara, det gör ont i kroppen att tävla och träna men det ska inte värka i själen. Och när det smittar av sig in i tv-soffan….då är jag benägen att hålla med hennes största konkurrent, åk hem. Prata med någon, min största oro är att hon tar skada för jag vill ju se henne där uppe med alla guldmedaljer om halsen! Som det är nu blir jag bara orolig för hennes hälsa. Vad gäller veteranerna….snälla. Kliv av när det är över. Kör långlopp, vad som helst men inte mer av detta. Och hur kan media fortsätta att pressa fram svar ur alla aktiva, VAD HÄNDE DÄR UTE; HUR TÄNKER DU NU? Är det svårt att fatta? De mår piss, känner sig misslyckade och vill väl sjunka genom jorden, det hade jag velat. Jag hane åkt hem och i vissa fall hade jag aldrig ens tackat ja till platsen. Den yngre generationen ska fram och få erfarenhet. Så tycker jag.

Och jag letade efter en bild på en kollapsad Karlsson man avstod. Det räcker nu, vila kvinna så kommer du igen om fyra år tycker jag och sopar banan med alla andra, du kan det men måste lyssna på kroppen, OK?

/A

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen