Anatomy of a scandal, snälla ge mig en säsong två!

Min bukett

Jo, den var bra, jag längtar efter att se den brittiska regeringen falla och alla libertiner hamna i finkan så att åklagaren får sin poetiska rättvisa.

Nu har jag sagt det. se den på Netflix.

Nejlikor, stjärnflocka, eukalyptus och franska tulpaner. Det räcker så.

Jag har funderat på om bitbox är något för mig…vi har några betalkanaler och jag tycker det blir dyrt…jag betalar för men ser mycket sällan på HBO bland annat…vi har Disney för barnen och så Netflix….Vi ser ändå väldigt sällan något där, mest tittar jag på Svtplay och då danskt, brittiskt och franskt företrädesvis. Enstaka svenska grejer, jag tycker ofta dialogerna är platta…och det märker jag ju inte på andra språk liksom.

Min man fick detta av mig. Han har ett hjärta av guld. Två nu då. men jag inser…jag köpte det till mig själv. Det kommer från Form från Skå, Eva med andra ord. Hon är konstnärinna!

Jag får lust att skruva tv- eller filmmanus, jag är tydligen bra på dialog….

Min farmor hette Iris. Hon skulle ha blivit 101 år i år. Men det är 11 år sedan hon dog i år. Hon hade nog tyckt att sitt 7:e barnbarnsbarn var lik sin andre son. De sitter lite för tät. till hösten ska jag sära lite på dem.

Nå. Här kommer i all hast lite bilder jag tagit sista tiden. Jag har haft en svacka..oklart varför, jag kände att jag var på väg uppåt….man tycker ju att solen skulle göra sitt och att tulpanerna slår ut..kanske det är DET? Att jag överansträngt mig i själen…för t o m roliga saker är ansträngande just nu.

Chocker! Jag klarade av att baka bröd som jästs!!! Min dotter i LA skulle ha älskat…hon har firat pesach med den judiska familjen och hennes mage mår inte riktigt bra av allt osyrat bröd nu….men hon börjar gilla judendomen mer och mer….intressant utveckling eftersom jag en gång funderade på att konvertera. Från ateism då, eftersom jag inte har någon religion, aldrig döpts och så fort det var möjligt gick ur svenska kyrkan. Jag fick min man att göra samma, jag vet inte ens om han är döpt när jag tänker på saken…vi talar inte om sånt här hemma. Hans barndom är höljd i ganska mycket dunkel…och frågar och frågar. Men han säger att han inget minns. Det är ett bra tecken. Det betyder att man haft det bra.

Jag stickar vidare och längtar tills min äldsta dotter kommer ikväll. Jag hade velat fäktas idag. Huvudvärken satte P för det. Jag lyssnar på kroppen och tydligen vill den inte fäktas lika mycket som min själ vill. men jag tar nya tag på tisdag.

Åh, och kolla ljuslyktan! den ordnade Tylla till mig. Hon kastade pil och valde en vinst. Godis såklart men jag försökte få henne at ta den åt mig. Så hon bad att få kasta igen och valde då den lilla till mig. Så gulligt av henne. Jag ville skriva gölligt, men det är inte min stil. Jag gillar inte ord med ö så mycket, inte när jag skriver i vilket fall. Jag tycker inte om ordet gött t.ex…vet inte varför. men när en annan person som jag gillar skriver gölligt gillar jag det. Det är väl för att det känns äkta då!?
Maken och jag har en diskussion på gång. Han tycker att jag ska ”fixa mig”….alltså, typ sminka mig, sätta upp håret och hålla på varje dag. Han gör ju det säger han. Jag tycker sådant är fruktansvärt onödigt och snarast galet om man inte ska iväg någonstans. För jag trivs med mitt utseende som det är (oftast). Men, kanske jag ska göra en insats och se hur mycket roligare livet blir om jag FIXAR mig dagligen, rain or shine…jag återkommer med besked.
Och så var det farfar igen. Som jag aldrig fick träffa, han dog 1963 av lungcancer som han ådragit sig av blyångorna i sitt tryckeri. Jag tror jag hade gillat honom, det är jag säker på. Farmor hade varit gladare också…och pappa och min farbror. Han syns i landslagsdräkten som andre man från höger i Berlin 1936. Kolla armkrokarna! Väldigt lik min far.
När man köpt en tomt för sjöutsikten…..

Jo, så mina tittartips blir Anatomy of a scandal på Netflix (så det blir en tvåa) och Hotell Portofino på Svtplay (så det blir en tvåa)!

A

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen